Montag, 7. Dezember 2009

Notorische Betrüger (Notórius csalók)

A jövőben lehetőleg dokumentálni fogjuk írásainkat, mert úgy halljuk, hogy a leleplezettek rágalmazókként rágalmaznak bennünket. A témavezetés-váltáshoz további dokumentumokat kaptunk, így a Hermann – Hima – Bónáné levelezést, mely széles körben hozzáférhető, de a Kulcsár-Szabó – Maszárovics ügylet is ismert a kör-e-mailekből.

Hermann Zoltán 2009. december 1-én e-mailben olyan nemleges és visszamenőleges nyilatkozatot kér a volt DI-vezetőtől,

“ amely megerősíti, hogy 2007 ill. 2008 óta nem Ön vezette a témákat”.

1. Bónáné Sárai-Szabó Linda 2009.november 24-i e-mailjében kéri először a témavezetés-váltást, kapásból mindjárt másfél évre visszamenőleg:
Elküldve: 2009. 11. 24. 9:44
Tisztelt Professzorasszony!

Kérem megerősítését az ügyben, miszerint 2008 tavaszától Dr. Hermann Zoltán a témavezetőm.

Köszönettel:
Bónáné Sárai-Szabó Linda

Szakmai indoklás hiányzik a kérvényből.

Blogger Jogász véleménye.

Hermann Zoltán kör-e-mailjében jogellenes cselekvésre bujt fel, amikor állítólagos, nem dokumentált nem-cselekvés visszamenőleges írásbeli igazolására szólít fel. Bónáné Sárai-Szabó Linda doktorandusz fenti e-mailjében úgyszintén. Ha a felszólított eleget tenne a parancsnak, bűncselekményt követne el: létrehozna utólag egy hamisított dokumentációt hamis tényállásról. (Amely mellesleg ellentmondana két másik hivatalos dokumentumnak, melyben az érintettek kijelentik, hogy a témavezetés az eredeti témavezetővel legalább 2009 augusztusáig, a másik szerint 2009. októberéig még folyamatban volt.) Alapos gyanú csalás és okirathamisítás kísérletére. Ilyenkor kötelező a parancs megtagadása.

MAB-követelménynek való megfelelés :

Hermann Zoltán kutatási területe a www.doktori.hu alapján:

a XVIII-XIX. század magyar irodalma, irodalomelmélet (anagramma-elméletek, mesemorfológia), az orosz romantika irodalma, irodalom és szóbeliség a XVIII-XIX. században (népmese)

Bónáné témája: mai osztrák irodalom

(Hima professzor témái: 20.sz. magyar irodalom, osztrák-német irodalom, orosz irodalom, irodalomelmélet)

A témavezetés-váltás szakmailag indokolatlan. A MAB pont ilyen fiktív témavezetésért vont vissza két fokozatot az idén a Károlin.

2. Témavezetés-váltás:

Ugyanaznap, 2009. 11. 24-én kelt, hírek szerint iktatott, levélben Maszárovics Ágnes témavezetéséről kellett volna Hima Gabriella professzornak visszamenőleg, 2007/2008 tanévtől Kulcsár-Szabó Ágnes javára lemondania. Ez a kérvény sem tartalmaz sem témaváltást, sem szakmai indoklást, csak a személy lecserélése a fontos, akárcsak a másikban.

MAB-követelménynek való megfelelés :

Kulcsár-Szabó Ágnes kutatási területe a www.doktori.hu alapján:

irodalom-és kultúraelmélet, a romantika irodalma, a kanonizációs folyamatok és ezek mediális feltételei, a folytatásos regény, Jókai Mór folytatásos regényei

Maszárovics Ágnes témája 20. századi magyar irodalom.

Blogger Jogász tanácsa: rendőrségi feljelentés okirathamisítás gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.

Szerkesztőség megjegyzése: A két ügy igazolja Student írását és a “Szívás” szerzőjét: a Károlin a téma irreleváns, ezért témavezetésről nem is lehet igazából szó, csak “Holt lelkek” vásáráról.