Mittwoch, 27. Oktober 2010

Ágnes Kulcsár-Szabós Söldnerarmee (Kulcsár-Szabó Ágnes zsoldoshadserege)

Friss hír 2010. Karácsony

Itt keress bennünket:

http://jhnnsclvn.wordpress.com

(Újabb cenzúra! A jhnnsclvn.wordpress.com blogot letiltották a magyarországi keresőgépekből, ezért csak közvetlenül érhető el a fenti linken.)



Posted by jhnnsclvn on október 27, 2010

Kulcsár-Szabó-Hansági Ágnesnek két hatékony eszköze van a nyomulásra: az egyik APÓSa neve, a másik pedig a manipulált hallgatók tömege.

A kollégákat sakkban tartó katolikus (vagy inkább ateista) Kulcsár-Szabó-MENY a Károli Gáspár Református Egyetemen a MAB önkéntes helyi szerveként tetszés szerint rúgat ki és vetet föl oktatókat. Megsúgja dékánnak, rektornak, püspöknek, hogy apósa szerint ki kell a MAB-nak és ki nem. Mint autentikus forrásra – azaz, mint magára az APÓSra – hallgatott rá Szabó András, majd Balla Péter és Bölcskei Gusztáv, újabban pedig Sepsi Enikő. Kulcsár Szabó Ágnes a Károlin való megjelenése óta nagyhatalom. Ő a BTK-nak előbb a háttérből, majd egyre inkább az előtérből irányító szürke eminenciása.

1997-ben hozta be őt jelentéktelennek látszó tanársegédként Szabó András, akivel szoros érdekszövetségben törtettek előre. Szabó András 44 oldalas alacsony színvonalú, vagy inkább röhejes irományával sohasem lett volna MTA doktora, ha csereszívességként nem biztosított volna meredek karriert Kulcsár-Szabó Ágnesnek. Nem véletlenül töltötték be ketten együtt a BTK vezető posztjait, noha az SzMR tiltja, hogy vezető és helyettes azonos intézetből kerüljenek ki. (Formailag Szabó az első, Kulcsár-Szabó a második volt a Karon, lényegileg fordítva.) Ezen a tilalmon éppoly könnyen túltették magukat, mint a törvényeken. Ketten együtt minden bűncselekményt elkövettek már, kivéve talán a gyilkosságot, bár ez sem olyan biztos, mert Szilágyi Ferenc, Györke Ildikó, Szigeti Lajos Sándor halálához intrikáikkal és méregkeveréseikkel bizonyosan hozzájárultak, és minden vágyuk, hogy Hima Gabriellát is megöljék – már egy éve ezen dolgoznak.

Kulcsár-Szabó (a továbbiakban a rövidség kedvéért inkább Hansági) Ágnes igazi terepe a hallgatók manipulálása. A „Zsarolás és vesztegetés” c. posztunkban már megírtuk, hogyan rabolnak maguknak Szabó Andrással és Hermann Zoltánnal doktoranduszokat beosztottjaiktól. De megírta ezt már a 168 óra (2009. december 5.) és a HVG (2010. szeptember 1.) is. Gátlástalanul visszaélnek hivatali és szimbolikus hatalmukkal. Amiben azonban Hansági Ágnes sokkal jobb Szabónál és az összes hasonszőrű kollégájánál, az a hallgatók megfélemlítése, kényszerítése, befolyásolása, csábítása.

Hansági Ágnes óráinak felét kollégái kibeszélésével tölti. Elvesztegetett időnek tűnik ez az oktatás szempontjából (na de ki akar itt oktatni?), viszont kitűnően befektetett időnek a hatalom építése szempontjából. Hansági Ágnesnek hatásos eszközei vannak a hallgatók befolyásolására. Míg egy átlagos tanár csak osztályzatokkal, durvábban buktatással tudja zsarolni hallgatóit, Hansági, mint a másik poszt alatt feltett dokumentációból látjuk, megvásárolja őket. Valós használati értékkel fizet. Beveszi őket a buliba: pl. beveszi őket egy APÓS által menedzselt szakmai műhelybe, elhelyezi gyengécske írásaikat APÓS egyik kiadványában (a többi gyenge írás közé, így fel sem tűnik), felveteti a nevüket egy APÓS által szervezett konferenciára, OTDK-alelnökként (ahová APÓS legnagyobb s…nyalója, Fried István nyomta be saját – méltó – utódjának) díjat osztogat nekik, doktori ösztöndíjat biztosít az első számú kedvenceknek, szerepelteti őket a Szász László beosztott docens kollégától lenyúlt Újnautilusban, vagy egy másik internetes fórumot kreáltat nekik. A hallgatók őrjöngve tülekednek, hogy felkerüljenek a Hansági-udvaroncok 10-es toplistájára, ahol az első helyet Mészáros Márton foglalja el, a másodikat a volt ELTÉ-s APÓS-tanítvány, a Károlisok doktori ösztöndíját élvező és Hanságinak megszolgáló Bodrogi Csongor, a harmadikat Nemeh Diana, a negyediket Maszárovics Ágnes, az ötödiket Borbély András, aztán mögöttük megindul a taposás a túlkoros Kondor Péter, Lang Ádám, Fülöp Éva stb. stb. között a maradék helyekért. Ők alkotják a Hansági-féle zsoldoshadsereg egyik szárnyának tiszti karát sok Hansági által agymosott mezei BA-s hallgatóval, akik élvezik, hogy Hansági óráin nem szakmát, hanem intrikálást tanulnak. (Ez könnyebbnek látszik, mint a szakmát elsajátítani, és a tanárnőjük példájából ítélve, kifizetődőbbnek is.)

Hansági zsoldoshadseregének másik felét a HÖK teszi ki. Kulin Ferenc dékán volt az utolsó, aki azt hitte, hogy a HÖK a hallgatók érdekképviselete. (Hogy mekkora tévedésben volt, erről lásd: http://velemenyvezer.blog.hu/2010/10/27/felsooktatas_vege_a_hok_mutyiknak#comment-form). Talán csak akkor kapott észbe, mikor a HÖK a BTK Kari Tanácsában megfúrta, és a Duplaszabó párost (Szabó Andrást és Kulcsár-Szabó Ágnest) ültette a helyébe. Ugyanebben a tévedésben volt Szűcs Ferenc rektor is, akit ugyanezek fúrtak meg ugyanakkor az egyetemi Szenátusban (bár ott Ágnes asszonyt a másik hallgató-manipulátor, Györgyiné Koncz Judit, a triumvirátus harmadik tagja helyettesítette Szabó András oldalán). Dékánok jönnek-mennek, befolyásuk a hallgatókra a jövés vagy menés szerint nő vagy szűnik meg, míg Hansági befolyása állandó. Hogy miért? Mert másik neve, a Kulcsár-Szabó, (egyelőre még) értékét úgy-ahogy őrző szimbolikus tőke és fizetőeszköz számára. Amíg ezt a nevet birtokolja, addig képes hatalmat is gyakorolni. (Ezt megtanulta APÓSától, jobban, mint annak fia.)

Kulcsár-Szabó-Hansági azonban nemcsak szavazásra és közvéleményformálásra használja a hallgatókat, hanem valósággal kényszeríti őket, hogy ne csak szolgálják őt, hanem árulják el, és szolgáltassák ki Hanságinak az általa gyűlölt kollégákat. Sokáig Nyilasy Balázsnak iparkodott csapdát állítani, tanúkat próbálva felbérelni a hallgatónők között a szexuális zaklatásra. Ez azonban nem jött be, mert a tanár úrnak fölébe jutott a terv, és nagyon óvatos volt, másrészt meg, aki igazán vonzódott hozzá, az nem vonzódott Hanságihoz, és épp ezért nem is árulta be őt.

A hosszas betegállományokból alig-alig kilábaló Szász László ellen folyamatosan uszítja a hallgatókat, hogy tegyenek gúnyos, lesajnáló megjegyzéseket az óráin, hátha bedobja a tanár a törülközőt, és rokkantnyugdíjaztatja magát, helyet csinálva egy újabb APÓS-protezsáltnak (hiszen annyian várnak odaát az itteni koncra). Még a tanár következő félévi óraredjét is előbb beszéli meg „beavatott” hallgatóival, mint a betegeskedő tanárral, akivel a „beavatottak” fölényeskedve közlik az utolsó órán, amikor a tanár épp a következő félévi folytatást tervezi, hogy nem lesz folytatás, Hansági tanárnő már megígérte nekik, hogy kiiktatja a tanár úr tárgyait – tanár urastól – az órarendből…

Még hallgatók között is közfelháborodást váltott ki azonban egy idén nyáron történt precedens, amikor egy Hansági által hisztérikusan üldözött és szintén betegségbe kergetett kolléga a nyáron táppénzpapírját jött leadni a magyar irodalmi tanszék irodájába. Hansági azonnal összetoborozta a folyosókon vizsgára készülő ill. különböző tanári szobákban vizsgázó hallgatókat, és jegyzőkönyvet vetetett fel velük arról, hogy az állítólag beteg kolléga tökéletesen egészségesnek látszott, amikor betegpapírjait leadta. A hallgatókat rákényszerítette, hogy tanáruk ellen valljanak, továbbá, hogy írják alá az általa sugallt förmedvényt (nem mindenki volt erre hajlandó, de az meg is nézhette magát), és a jegyzőkönyvet csatolta ahhoz a feljelentéshez, amit az OEP-nek íratott Balla Péter rektorhelyettessel a beteg kolléga kezelőorvosa ellen, hogy indokolatlanul tartja a kollégát betegállományban. Alig várta ugyanis, hogy a kolléga ismét keresőképes legyen, és kirúgathassa az általa dróton rángatott Balla Péter rektorhelyettessel, aki úgyszintén ugrásra készen várta ugyanezen okból a kolléga keresőképessé nyilvánítását (aztán mégsem tudta kivárni, de ez egy másik történet). Ez a gyűlöletakció azonban megintcsak visszafelé sült el. A beteg kolléga ettől a feljelentéstől még betegebb lett, annyira, hogy a sorozatos felülvizsgálatokon, amelyeket ez a feljelentés váltott ki, egyre rosszabb eredményeket produkált. Még az OEP-ellenőrök is elszörnyedtek ennyi munkáltatói rosszindulaton, már attól féltek, hogy a beteg belehal a sok ellenőrzésbe…

A fenti esetek csak kiragadott példák Kulcsár-Szabó-Hansági Ágnes módszereinek illusztrálására. A módszerek lényege egyrészt a hivatali (dékánhelyettesi és tanszékvezetői), másrészt a szimbolikus (APÓS neve) hatalommal való gátlástalan, bűnös visszaélés, a hallgatók korrumpálása és eszközként való mindennapos és természetes használata.

És ennek a valóban „sátáni némbernek” (ahogy az egyik hozzászóló találóan minősítette a magát hol Kulcsár-Szabó, hol Hansági Ágnesnek nevező beteg személyiséget) helye lehet a magyar oktatásrendszerben, büntetlenül ronthatja meg erkölcsileg és szellemileg a magyar ifjúságot (– ha nem még másképp is).

Posted in HungarianCalvinistUniversity | Tagged: Ágnes Kulcsár-Szabó and the HÖK, Ágnes Kulcsár-Szabó and the PhD Students, using the students by Ágnes Kulcsár-Szabó |