Freitag, 12. Februar 2010

Dienstansage: Call (Szolgálati közlemény: Felhívás)

Tisztelt Olvasóink!

Tudomásunk van arról, hogy a 2009. június 18-i IDI-felvételi körüli panaszokat többen jelezték a Doktori Iskola akkor még hivatalban lévő vezetőjének, Hima Gabriellának, aki azokat a hallgatók nevében még aznap este továbbította e-mailben Balla Péter rektori teendőkkel megbízott rektorhelyettesnek. Tudomásunk szerint Balla Péter sajátos módon reagált a panaszokra: másnap, 2009. június 19-én Hima Gabriellát egy előző napra antedatált, de csak 19-én iktatott, és csak 19-én továbbított e-mailben visszamenőlegesen leváltotta a Doktori Iskola vezetéséről, válaszul az IDI vezetőjének intervenciójára.

Hima Gabriella állítólag jogszerűtlennek tartotta az indoklás nélküli antedatált leváltást, és az ezzel kapcsolatos levelezést – értesüléseink szerint – tájékoztatás céljából elküldte a doktorandusz-címlistára és valószínűleg még a Kari Tanács tagjainak is. (Egyéb címzettek is lehetségesek.) Kérjük, hogy aki ennek a levélváltásnak birtokában van, küldje el nekünk bescannelve, hogy feltehessük a blogra.

A levélváltást szerettük volna az érintettektől közvetlenül beszerezni, de e-mailünkre még választ sem kaptunk, nemhogy anyagot.

Az alábbiakban olvashatják azt az e-mailt, amelyet 2 nappal ezelőtt, 2010. február 10-én, 21:29-kor küldtünk el a Balla.peter@kre.hu és a hima.gabriella@kre.hu címekre.

Tisztelt Rektorhelyettes Úr, tisztelt Professzor Asszony!

Azzal a kéréssel fordulunk Önökhöz, szíveskedjenek blogunk rendelkezésére bocsátani azt a levelezést, amelyet a hallgatói panaszok ügyében folytattak egymás között 2009. június 18-án, a felvételi napján, és másnap, június 19-én, amely közvetlenül a Doktori Iskola vezetőjének leváltásához vezetett. Olvasóinkat autentikus dokumentumokkal szeretnénk tájékoztatni a történtekről.

Szíves segítségüket előre is köszönjük,

a Ravasz László Baráti Kör nevében