Samstag, 15. Januar 2011

Bericht über die Jura Fakultaet der Károli Universitaet (Helyzetjelentés a Károli Jogi Karáról 2011)

Itt keress bennünket:

http://jhnnsclvn.wordpress.com

(Újabb cenzúra! A jhnnsclvn.wordpress.com blogot letiltották a magyarországi keresőgépekből, ezért csak közvetlenül érhető el a fenti linken.)


Status-Report on the Law Faculty 2011 (Helyzetjelentés a Károli Jogi Karáról 2011)

Szerző jhnnsclvn @ január 13, 2011
Psychodoom(okos) mondta

január 9, 2011 at 10:14 de.

Így, túl a 2010-es esztendőn gondoltam summázom ezen év történéseit.
2010. év a Károli jogi karának legfeketébb éve volt megalakulása óta. Nézzünk pár száraz tényt:

1. Megkezdte dékáni tevékenykedését egy pszichiátriai kezelés alatt álló személy, ki elüldözte a karalapító Tóth Károly professzort, az MTA tag Vörös Imre professzort, és több, évek óta tanító tanárt.

2. Megszűnt a doktori iskola, többek között az elüldözött Vörös Imre professzor távozása miatt.

3. Dékán asszony elhelyezte tanulmányi vezetőnek Csány Katalint, majd június elején visszamenőlegesen és visszadátumozva leigazolta az egyébként levelezős hallgató, Csány tandíjmentességét (magánokirat-hamisítás, csalás)

4. Dékán asszony úgy úszhatja meg a büntetőeljárást, hogy elhagyja a kart. (………. a próbálkozásokat kimoderáltuk, elvégre nem akarjuk akadályozni ex-dékánasszonyt további karrierjében – a szerk.)

5. Dékán asszony lemondása után kineveztette magát megbízott dékánnak a rektori hivatal két Kovácsa. Azaz a magyar felsőoktatásban példátlan módon jelenleg is két megbízott dékán regnál. Szintén példátlan, hogy egyiknek sincs tudományos fokozata, sőt ismertsége. Kovács Barnabás ezerrel gyúr a PhD-ra, megszerzése után azonnal kiírják (rá) a pályázatot. Megjegyzendő, hogy teljesen törvénytelen a párhuzamos dékánság, ilyen formát az Ftv. nem ismer. (Úgy vélem, a két Kovács sem ismer ilyet, hogy Ftv.)

6. Kovács Barnabás tucatnyi lekötelezettjét, haverját helyezte el – természetesen pályázat nélkül – a karon tanári és igazgatási munkakörbe. A tanárokból egyetemi docenseket varázsolt fél pillanat alatt, felsőoktatási tapasztalata egyiknek sincs, a hallgatók elképesztően primitív órákat szenvednek el tőlük. De mondandó hiányában kínlódtak a “tanárok” is.

7. Büntetőeljárás indult egy közismert adjunktus ellen, mivel 100-200.000. Ft-ért árulta a vizsgákat. Tudja ezt Kovács dékán is, fura módon mégsem rúgta ki a kar szerte tudott korrupciós ügy szereplőjét.

8. Az általános vélemény szerint az alig 12 éve alapított kar a lassú, de teljes megszűnés felé halad.

9. A Kovács-duó dékánsága a Kar történetének mélypontja. Még a Kovács Barnabás által idehozott oktatók is úgy gondolják, hogy Kovács Barnabás alkalmatlan a dékánságra, és még ők is a kar gyors megszűnésével számolnak. Még Kovács Barnabás lekötelezettjei is élesen bírálják Kovács Barnabást, persze csak suttogva és csak a háta mögött.

A fent említettekből több dolog következik, de egy tisztán és biztosan: hogy a Károlin röhög a hazai jogász társadalom. S ezzel nem csak az ott oktató tanárokat bélyegzik meg, szerencsétlen hallgatók diplomáik megszerzése utáni elhelyezkedését is megnehezítik.

Posted in HungarianCalvinistUniversity | Tagged: Domokos Andrea, Károli Jogi Karának agóniája, Kovács Barnabás, Kovács Zsolt Csaba

Gesetzwidrige Handlung durch die Szegediner Universitaet (Szegedi Tudományegyetem: Szemben a törvénnyel)

Itt keress bennünket:

http://jhnnsclvn.wordpress.com

(Újabb cenzúra! A jhnnsclvn.wordpress.com blogot letiltották a magyarországi keresőgépekből, ezért csak közvetlenül érhető el a fenti linken.)


The University of Szeged: Against the law (Szegedi Tudományegyetem: Szemben a törvénnyel)

Szerző jhnnsclvn @ január 12, 2011

A Szegedi Tudományegyetem Doktori Tanácsa ezerrel száguld szembe a törvénnyel, erkölccsel, elemi emberi normákkal és a minőséggel: holnap készülnek átadni a doktori diplomát a notórius csalónak és közokirathamisítónak, Mészáros Mártonnak, aki ellenőrzőtől és bizonyítványtól kezdve nyilatkozatokig, nyelvvizsgáig, diplomáig és PhD-értekezésig már mindent összecsalt vagy összehamisított, és tavaly ugyanezzel az értekezéssel már megbukott egyszer a Károli Református Egyetemen. A törvény szerint 2 éven belül nem nyújtható be ugyanabban a témában doktori értekezés, amelyben máshol már benyújtották, de nem lett belőle fokozat. A SZTE Doktori szabályzata szerint pedig ilyen dolgozat egyáltalán nem nyújtható be – 2 éven túl sem!

Megkérdeztük a Ravasz László Baráti Kör jogászát Mészáros Márton és a Szegedi Tudományegyetem közös „üzleti titkának” (Mészáros sógornagybátyjának, Balla Péternek a kifejezése) jogi hátteréről ill. minősítéséről. Az alábbi felvilágosítást kaptuk:

Mészáros Mártonnak a PhD-eljárásra jelentkezéskor nyilatkoznia kellett arról, hogy ebben a témában korábban máshol nem nyújtott be értekezést. Ha hamisan nyilatkozott, akkor csak őt lehet felelősségre vonni csalás miatt. Az intézményt hivatali visszaélés és / vagy intellektuális közokirathamisítás kísérlete miatt csak akkor, ha tudott Mészáros Márton 2009. évi sikertelen fokozatszerzési eljárásáról a Károlin. A mulasztás ugyanis még nem bűncselekmény. A Szegedi Tudományegyetem azonban több – hivatalos és nemhivatalos – bejelentés nyomán legkésőbb 2010. 11. 24. óta tud erről, tehát szándékosan közreműködik abban, hogy valótlan tényt foglaljanak közokiratba. A Btk.-ban a közokirathamisításról szóló 274.§ c) pontjában foglalt okiratmanipuláció fajtáját nevezik intellektuális közokirat-hamisításnak:

„Ez a közokirat-hamisítás azon esete, amikor a valódi közokiratba hamis tartalom kerül, mégpedig úgy, hogy azt a közokirat kiállítására feljogosított személy veszi fel. Ez tulajdonképpen közvetett közokirat-hamisítás. Az elkövetési magatartás az értelmi közreműködés. A bűncselekmény megvalósulásához ennek a hamis adatnak valótlannak kell lennie (formai vagy tartalmi szempontból), és jog vagy kötelezettség létezésére, megváltoztatására vagy megszüntetésére kell vonatkoznia. Ha a közokirat készítője tud az adat valótlan voltáról, akkor ő a 275. §-ban foglalt tényállást valósítja meg, az adatszolgáltató pedig felbujtó vagy bűnsegéd. Ennek az elkövetési magatartásnak a kísérlete a valóságnak nem megfelelő adatok vagy tények közlése, ha azok nem kerülnek a közokiratba. Befejezetté akkor válik a bűncselekmény, ha a közokirat elkészül. A mulasztás nem tekinthető közreműködésnek az intellektuális közokirat-hamisítás vonatkozásában. Ez az elkövetési magatartás csak az ún. nem bizonyító erejű közokiratok tekintetében valósulhat meg, amelyek önmagukban is közhitelességgel igazolják a bennük foglalt tények valóságát, tehát nem lehet az intellektuális közokirat-hamisítás elkövetési tárgya a közjegyző előtt tett és általa hitelesített nyilatkozat és a lakcím-nyilvántartás sem.

Lényeges tény hamis közokiratba foglalása: Ezt a bűncselekményt csak hivatalos személy tudja elkövetni, ugyanis ő jogosult közokiratok készítésére. Ekkor alakilag valós közokirat jön létre, hiszen a kiállítóként feltüntetett személy készítette, tartalma azonban sérti a közhitelességet. Lényegesek azok a tények, amelyek a közokirat bizonyító joghatás kiváltására alkalmas jellegét adják. A hivatalos személy által elkövetett közokirat-hamisítás elkövetőjének társtettese is csak hivatalos személy lehet. Ha nem hivatalos személy közreműködik ezen bűncselekmény elkövetésében, részesként felel.

Előkészület: A törvény a közokirat-hamisítás előkészületét is büntetni rendeli. Ezt az 1996. évi LII. törvény 5.§-a iktatta be a Büntető Törvénykönyvbe. A szigorítás oka (a miniszteri indoklás szerint) az, hogy vannak személyek, akik üzletszerűen foglalkoznak ilyen közokiratok készítésével.”

Vagyis, a szóban forgó „üzletre” vonatkoztatva: Egy törvénytelenül meghozott doktori tanácsi határozat már előkészületnek számít, ami miatt bárki feljelentést tehet, és utólag is bárki megtámadhatja a bíróság előtt. Egy törvénytelenül kiadott doktori oklevél azonban befejezett közokirathamisítás, ezen kívül hivatali kötelességszegéssel elkövetett hivatali visszaélésként is minősíthető.

AZ RLBK jogásza közölte velünk, hogy ezt a tájékoztatást a SZTE EDT képviselőjének is megküldte.

Posted in HungarianCalvinistUniversity, Szeged University | Tagged: a Szegedi Tudományegyetem intellektuális közokirat-hamisítása, Mészáros Márton ellenőrzőhamisításai a kecskeméti és gödöllői református gimnáziumokban, Mészáros Márton hamis nyilatkozatai, Mészáros Márton hamisított nyelvvizsgapapírja

Verstoss gegen Gesetz und Regel (Törvény- és szabályszegés)

Itt keress bennünket:

http://jhnnsclvn.wordpress.com

(Újabb cenzúra! A jhnnsclvn.wordpress.com blogot letiltották a magyarországi keresőgépekből, ezért csak közvetlenül érhető el a fenti linken.)

Violation of law and by-law (Törvény- és szabályszegés)

Szerző jhnnsclvn @ január 11, 2011

Szerző: Szegedi Kolléga

Tegnap az egyik hozzászóló feltette ezt a kérdést:

„Mitől doktori intézeti igazgató Klukovits, ha a saját doktori szabályzatukat sem ismeri? Segítsünk neki:

http://www2.u-szeged.hu/dokint/dszab-2010.pdf

24. oldal alján, sorszám nélkül, Korm. 10.§ alatt különösen szigorú szabályozás olvasható, szigorúbb, mint maga a törvény: ugyanazon témájú dolgozatot nemhogy 2 éven belül, de Szegeden egyáltalán nem lehet benyújtani, a szabályzat szövegéből következően csakis új disszertáció fogadható el (teljes összhangban a 2009. október 2-i MAB-határozattal).”

Megnéztem még egyszer a doktori szabályzatunkat, és a hozzászólónak teljesen igaza van. De nem az Egyetemi Doktori Tanács titkáráé a fő felelősség, hanem az adott doktori iskola vezetőjéé, Balázs Mihályé, aki fogadta a Károli Egyetemen tavaly sikertelen doktori eljáráson részt vevő Mészáros Mártont, ugyanazzal a témával, majdnem szó szerint ugyanazzal a dolgozattal. (Lényegében ugyanazzal, csak Mészáros a látszat kedvéért kicsit bővítgetett rajta: hozzáírt – vagy hozzáírtak neki – még 10-15 oldalt, amit szétgépelt 30-ra. Ugyanúgy néz ki az oldfaltükör, mint a károlis dolgozatánál: óriási margók és sortávolság, alig van szöveg egy oldalon, viszont a végén bőségesen vannak ábrák, képek, függelékek, több tucat oldalt megtöltve.) Én inkább így tenném fel a kérdést: hogyan lehetséges, hogy egy doktori iskola vezetője nem ismeri sem a törvényt, sem a saját iskolája szabályzatát? Nemrég a Károli Egyetemet a MAB nevében látogató Pál József azt vetette az egyik ottani doktori iskola vezetőjének a szemére (mi több: határozatba foglaltatta), hogy nem készítette el saját kezűleg a doktori iskolája szabályzatát. Az illető nem volt jogász, és természetesen nem s.k. készítette, hanem jogásszal készíttette el, mert régen rossz volna, ha dilettáns bölcsészek írnák maguknak a jogszabályokat. Pál József és Balázs Mihály azonban nemhogy nem írnak, hanem még csak nem is olvasnak szabályzatokat, ami még hagyján, de a saját doktori iskolájuk szabályzatát sem olvasták soha.

Mit mond a törvény szó szerint?

„33/2007. (III. 7.) Kormányrendelet 10. §.

(2) A doktori értekezést a kérelem benyújtásával egy időben vagy a kérelem elfogadását követő két éven belül kell benyújtani. A doktori értekezés benyújtásakor a doktorjelölt írásban nyilatkozik arról, hogy értekezését korábban más intézményben nem nyújtotta beés azt nem utasították el.

(8) Két elutasító bírálat vagy sikertelen védés esetén új eljárás leghamarabb két év elteltével,ugyanazon doktori témában legfeljebb egy alkalommal kezdeményezhető.”

És mit mond a mi doktori szabályzatunk szó szerint?

„A doktori értekezés benyújtásakor a doktorjelölt írásban nyilatkozik arról, hogy értekezését korábban más intézményben nem nyújtotta be és azt nem utasították el.”

Ennyi! Nincs hozzátéve, hogy „sikertelen védés esetén új eljárás leghamarabb két év elteltével, ugyanazon doktori témában legfeljebb egy alkalommal kezdeményezhető”.

Egyáltalán nem kezdeményezhető. Vagyis a Szegedi Tudományegyetem doktori szabályzata, még a Kormányrendeletnél is szigorúbb: egy bukott jelölt két év múlva sem nyújthat be ugyanabban a témában doktori értekezést, meg semmikor. Ha ugyanazt a moslékot akarja foltozgatni, mint Mészáros, aki az elején szövegel valamit Lutherről, akit összetéveszt Kálvinnal (burkoltan benne van a szegedi bírálatban), majd minden indoklás nélkül átugrik Ravasz Lászlóra (ez is benne van, mégcsak nem is burkoltan), és odabiggyeszt a végére még két tucat képet, az ne jöjjön Szegedre. Az menjen valami kegyelemből akkreditált doktori iskolába, ahol ugyanolyan sajtpapírt osztogatnak, mint a Károlin, amivel a végén kitörölheti …. mert másra nem jó. SZEGEDNEK NINCS SZÜKSÉGE MÉSZÁROSRA.

Mészáros csak akkor jöhetett volna Szegedre, ha teljesen új dolgozatot ír. Ezt írta elő a MAB-határozat is 2009. október 2-án, hogy új dolgozattal és a régi témavezetőjével jelentkezzen új eljárásra, nem a bukott és foltozgatott régivel. Pláne nem Szegedre!

Megjegyzem, hogy még ezzel együtt sem a mi doktori szabályzatunk a legszigorúbb. Az ELTE még ennél is keményebb. Az ELTÉ-n bukott szamarak akkor sem védhetnek 3 éven belül, ha teljesen más szövegű dolgozatot nyújtanak be. Ennek nyilván az a logikus magyarázata, hogy 3 évnél kevesebb idő alatt nem lehet alapos munkát készíteni.

Kivéve Mészárost. Róla tudjuk, hogy gyorsan dolgozik. 2009. március 9-én azt kérvényezte – nem a doktori iskola vezetőjétől, hanem – a tanszéki ügyintézőtől, Kőfalusi Krisztától, hogy ugyan engedje már meg neki, hogy hagyja a fenébe Ravasz Lászlót, meg az 1930-as éveket, mert az már nem érdekli, hanem Luther meg Kálvin és a középkor. A március 26-i nyilvános védés előtt tizenhét nappal új fába akarja vágni a fejszéjét, azaz új témáról akar értekezni, új témavezetőkkel, pl. Hansági Ágnessel, aki se a középkorhoz, se az 1930-as évekhez nem ért, mert 19. százados, és a protestantizmushoz sem, mert a felszínen katolikus, a felszín alatt pedig istentelen istentagadó. Mészáros 2009. március 9. és 26. között megírta az új témáról az értekezését úgy, hogy az opponenseket még fel lehetett rá kérni, azok a bírálatukat is meg tudták írni, és a bíráló bizottság is alaposan tudta tanulmányozni a szöveget. És közben még egy “szakmai középfokú német nyelvvizsgát” is letett, természetesen maximális eredménnyel, a csak magyar szakos Hansági Ágnes elnöklete alatt, aki hirtelen egy német középfokú „szakmai” nyelvvizsgabizottsággá akkreditálta magát. (Egy megzsarolt kis németes tanársegéd is asszisztált a cirkuszhoz.)

A MAB tehát nem támasztott irreális követelményt Mészárossal szemben, amikor megadta neki az esélyt, hogy nyújtson be új dolgozatot olyan rövid idő alatt, amennyi alatt csak tud. A Szegedi Tudományegyetem sem akadályozta ebben, mert új dolgozatra nem jelöl ki időkorlátot. Az ELTÉ-n nem próbálkozhatott volna 3 éven át egy újjal sem, mert azok még Szegednél is szigorúbbak, de Szegeden megvolt az esélye, hogy új dolgozattal 20 hónappal az elutasítás után védjen. Mészáros azonban ugyanazzal a dolgozattal jelentkezett, az elutasítás után 4 hónapon belül Szegedre, ami példátlan a magyar felsőoktatás történetében. Ez az eljárás sem a törvénynek, sem a Szegedi Tudományegyetem belső doktori szabályzatának nem felel meg.

Végül annak bizonyítására, hogy Mészáros képesnek érzi magát egy doktori értekezés elkészítésére egy szempillantás alatt, idézzük fel még egyszer saját nyilatkozatát:

Mészáros tényleg fénysebességgel dolgozik, mert az aznap elkezdett értekezést még ugyanazon a napon bekötve le is adta, és kéri a védésre bocsátást:

Forrás: http://jhnnsclvn.wordpress.com/2010/01/15/evidence-for-forgery-6/

Posted in HungarianCalvinistUniversity, Szeged University | Tagged: Balázs Mihály, Hansági-Kulcsár-Szabó Ágnes, Klukovits Lajos, Mészáros Márton, Pál József

Betrüger-Karriere 2. Die gefaelschte Sprachprüfung (Csalókarrier 2. A hamisított nyelvvizsga)

Itt keress bennünket:

http://jhnnsclvn.wordpress.com

(Újabb cenzúra! A jhnnsclvn.wordpress.com blogot letiltották a magyarországi keresőgépekből, ezért csak közvetlenül érhető el a fenti linken.)

A crook-career 2. The forged certificate (Csalókarrier 2. A hamisított nyelvvizsga)

Szerző jhnnsclvn @ január 8, 2011

Szerző: Gödöllői

Mészáros Márton saját fabrikálású ún. szakmai életrajza olvasható a Károli Egyetem honlapján:

http://www.kre.hu/btk/index.php/oktatoink.html?sobi2Task=sobi2Details&catid=6&sobi2Id=29

Ebből is kiderül, hogy a tanulmányi nehézségekkel küzködő, a gimnáziumon magát átcsaló ill. családi segítséggel átnyomott diák problémái az egyetemen sem szüntek meg. Míg az átlagos tehetségű hallgatók eleve két szakra jelentkeztek, Mészáros gyenge képességeinek megfelelően csak egy szakra iratkozott be. Abból is a legkönnyebbre, a magyarra. Elvégre az anyanyelvén valahogy mindenki tud.

Ám ez a könnyű szak is nehéznek bizonyult Mészáros számára. Pedig az őt első naptól protezsáló és pátyolgató Hansági Ágnestől minden könnyítést megkapott. De Mészáros még így is csak 7 év alatt volt képes elvégezni az egyszem magyar szakot. CV-jében a tanulmányok alatt ez áll:

TANULMÁNYOK:
2004-2007 doktori képzés (KRE BTK Irodalomtudományi Doktoriskola)
1997-2004 magyar szak (KRE BTK)

Katonai szolgálatot nem teljesített, így a négy év veszteség (2 a gimnáziumban – 2 az egyetemen) kizárólag bukásokból jött össze. 27 éves, mire elvégzi a magyar szakot, ám a diplomát nyelvvizsga híján nem kaphatja meg.

Idegen nyelv elsajátítására a gimnáziumot is végigbukdácsoló és a felekezeti egyetem magyar szakját végigszenvedő diák nem gondolhatott. Nem is gondolt. Pedig a diplomához a Károli BTK-n 2 nyelvvizsga kell: egy államilag elismert „C” típusú középfokú és legalább még egy lektorátusi alapfokú.

Az angol középfokút 2004-ben állítása szerint megszerezte, bár ezt senki sem látta. Másik nyelvből pedig még állítása szerint sem szerzett nyelvvizsgát 2004-ig, tehát a diplomát nem kaphatta meg, ezért nem jelentkezhetett volna doktori képzésre. Állami ösztöndíj odaítélése teljesen törvénytelen volt, de ezt Hansági tűzön-vizen át kiharcolta neki, a sokkal tehetségesebb és németül felsőfokon beszélő Fülöp Évát kigolyózva az ösztöndíjból. Mészáros tehát diploma nélkül jelentkezett doktori képzésre és vette fel állami ösztöndíjként a több millió forintot. Idegen nyelveket pedig a doktori képzés három éve alatt sem sikerült elsajátítania. CV-jében ugyanakkor ez olvasható:

NYELVTUDÁS:

német szakmai középfok – 2009
angol középfok („C”) – 2004

Angolul nevetségesen mekeg, erről itt Gödöllőn volt alkalmunk meggyőződni egy angol vendégdiákcsoport ittlétekor, de németül aztán tényleg egy árva kukkot sem tud. Mi akkor ez az 5 évet megkésett „német szakmai középfok – 2009”? A „szakmai” azt sugallja, hogy ez még értékesebb és magasabb szintű, mint egy állami középfok. Hol tette ezt le Mészáros? Milyen papír van róla? És ha letette, miért kellett Szegeden németből „belső nyelvvizsgára” bejelentkeznie? És ha olyan jól tud németül, mint azt CV-je sugallja, akkor miért bukott meg kis híján azon a nagyon lájtos belső alapfokú német vizsgán Szegeden? Ez a papír annyira nem ért semmit, hogy még Szegeden sem fogadták el, ahol Pál József mindent megpróbált az elismertetésére.

Utánajártunk a dolognak, és kiderült, hogy Mészárosnak németből – 0 nyelvtudásának megfelelően – nincs semmiféle középfokúja: se szimpla, se szakmai. Az történt, hogy 2009 március 26-án meg akarta védeni doktori disszertációként a Korner Veronika által írt 20 oldalt, amikor kiderült, hogy még diplomája sincs a hiányzó második nyelvvizsga miatt. Mészárosnak napokon belül oda kellett adni a diplomát.

Első lépésben Szabó András (akkor még reménybeli témavezető-várományos) az EDHT elnökeként eltörölte a kötelező második nyelvvizsga-követelményt a doktoranduszok számára, és egy formális belső nyelvvizsgával helyettesítette. Ezt a „német szakmai középfok”-ot Mészáros a németül szintén nem tudó Hansági (Kulcsár-Szabó) Ágnes előtt tette le, második lépésben. Hansági úgyszólván a PhD-védés előtt napon Mészáros jobb kezébe nyomott egy oldal német szakszöveget, a bal kezébe pedig annak magyar fordítását. Majd behívta a Német Tanszékről Fülöp Józsit, a kisemmizett Fülöp Éva testvérét, kezébe nyomta a német szöveget, aminek magyar fordítását Mészáros hangosan felolvasta, majd ketten bizottságot alkotva kiállítottak egy szakmai középfokról való tanúsítványt Mészárosnak. Fülöp Józsi ezért Mészárostól egy akó bort kapott, Hansági pedig APÓSán, Kulcsár-Szabó Ernőn keresztül elintézte, hogy Hölderlin fordítására benyújtott OTKA-pályázata milliókat nyerjen. Igaz, ezért nem volt elég Mészáros “német szakmai középfokjára” rábólintania, hanem a húgát is el kellett adnia Hanságinak: Fülöp Évának a 20. századi családregényekről szóló értekezéséhez Bertha Zoltán volt a témavezetője, de Hansági védés előtt lenyúlta tőle. Ezekkel a csereüzletekkel jött össze Mészáros Márton „német szakmai középfoka” a védést megelőző napon: stílszerűen, ÁLNYELVVIZSGA egy ÁLVÉDÉS előtt.

A „Szakmai CV”-nek vannak még nevetséges részletei, pl. a MUNKAHELYEK között ez szerepel: 1998-2003 szakkörvezető tanár (Gödöllői Református Líceum). Fociszakkörről volt szó, azaz a már egyetemista Mészáros visszajárt focizni az úgyszólván családi tulajdonú gimnáziumba – mint “szakkörvezető tanár”.

A „Szakmai CV” tele van jelentéktelen konferenciákkal, amelyekre családja vagy a Kulcsár-Szabó rokonság protezsálta be.

Publikáció jóval kevesebb van, bár ezt „kettős könyveléssel” leplezi. A disszertáció Ravasz Lászlóról szóló fejezete szerepel a tanulmányok és a könyvfejezetek között is, a TRANS 16-ban külföldön idegen nyelven megjelent tanulmány (amit egyesegyedül Hima Gabriellának köszönhet, akitől híres hamis nyilatkozatai szerint semmilyen segítséget nem kapott) pedig a tanulmányok és az elektronikus publikációk között is.

Összefoglalva: Mészáros Márton úgy jutott el a doktori védésig, hogy 2009 március végéig még diplomát sem szerzett a hiányzó második nyelvvizsga miatt, ez utóbbit pedig csalással szerezte meg, cinkosával, Kulcsár-Szabó-Hansági Ágnessel közreműködve, aki ezúttal Fülöp Józsefet zsarolta meg, mint pár nappal később a doktori fokozathoz Eisemannt, Bednanicsot és Simon Attilát, majd másfél évvel később a Szegedi Irodalomtudomáyi Doktori Iskolát, és annak opportunista, gyáva vezeőjét, Balázs Mihályt, aki 2003-ban, parancsra, már Szabó András nevetséges, 44 oldalas dolgozatát is MTA doktorivá avatta.

Posted in HungarianCalvinistUniversity, Szeged University | Tagged: Balázs Mihály, károlis botrány, Kulcsár-Szabó Ernő, Kulcsár-Szabó-Hansági Ágnes, Mészáros Márton, szegedi botrány

WikiLeaks: Szeged

Itt keress bennünket:

http://jhnnsclvn.wordpress.com

(Újabb cenzúra! A jhnnsclvn.wordpress.com blogot letiltották a magyarországi keresőgépekből, ezért csak közvetlenül érhető el a fenti linken.)

WikiLeaks: Szeged

Szerző jhnnsclvn @ január 6, 2011

Többen észrevették az újabb név- és identitásváltást a www.doktori.hu honlapján – Mészáros “István” visszavedlett Mészáros Mártonná: http://www.doktori.hu/index.php?menuid=122.

Szerző: Szegedi Kolléga

A Szegedi Tudományegyetem rektora ma megkeresést kapott a Szegedi Nyomozó Ügyészségtől. Tekintettel Balla Péter KRE rektorhelyettes “üzleti titká”-ra, ennek a levélnek csak a kivonatát közöljük, mert az eredeti publikálása súlyos veszélybe sodorná a kiszivárogtató kollégát.

“Mészáros Márton, a Károli Református egyetem tanársegédje ellen büntetőeljárás folyik a Budapesti Rendőrfőkapitányságon, mert 2009. márciusában jogtalan társadalmi és gazdasági előnyre kívánt szert tenni a Károli Református Egyetem Doktori Szabályzatának meg nem felelő értekezés benyújtásával: az értekezés terjedelme az előírt minimális terjedelemnek csak 50%-a volt, és annak jelentős részét nem ő, hanem bevallottan egy másik személy írta. A fokozatot a Magyar Akkreditációs Bizottság ezért tőle 2009/7/XIII/200 sz. Határozatával visszavonta.

Mészáros Márton az ellene folyó büntetőeljárás alatt ugyanazt a szöveget némileg bővítve, ugyanazon a címen („Protestantizmus és medialitás”) 4 hónappal az elutasítás után, 2010. februárjában, újra benyújtotta, ezúttal a Szegedi Tudományegyetemen. Az ilyenfajta „ismétlés” törvényileg tilos:

„33/2007. (III. 7.) Kormányrendelet 10. §.
(2) A doktori értekezést a kérelem benyújtásával egy időben vagy a kérelem elfogadását követő két éven belül kell benyújtani. A doktori értekezés benyújtásakor a doktorjelölt írásban nyilatkozik arról, hogy értekezését korábban más intézményben nem nyújtotta be és azt nem utasították el.
(8) Két elutasító bírálat vagy sikertelen védés esetén új eljárás leghamarabb két év elteltével,
ugyanazon doktori témában legfeljebb egy alkalommal kezdeményezhető.”

A 2009. március 26-án ténylegesen lefolytatott eljárást a Károli Gáspár Református Egyetem úgy tüntette fel, mintha elmaradt volna, vagy a jövőben elmaradna, holott az eljárást lefolytatták, a fokozatot odaítélték, majd csalás miatt visszavonták. Ezzel a KRE közokirathamisítást követett el.”

Az újabb csalásról Mészáros Mártonon kívül tudnia kellett Hansági (Kulcsár-Szabó) Ágnes témavezetőnek.

A kérdés, amelyet a Szegedi Ügyészség a Szegedi Tudományegyetemhez intéz, hogy az egyetem vezetőinek, illetékeseinek tudomása volt-e Mészáros Márton tavalyi sikertelen fokozatszerzési eljárásáról ugyanebben a témában. Mert ha igen, a SZTE is bűnrészes.

Posted in HungarianCalvinistUniversity, Szeged University | Tagged: Balázs Mihály és a többiek:, Fried István, Károli Egyetem újabb okirathamisítása, Klukovits Lajos, Mészáros Márton és Hansági Ánes újabb csalása, Pál József, Szegedi Ügyészség, Szegedi Egyetem

2010 in review (BUÉK)

2010 in review (BUÉK)

Szerző jhnnsclvn @ január 2, 2011

A WordPress csapata megküldte a blog évi statisztikai összesítőjét. A blog látogatottsága kimagasló volt, annak ellenére, hogy csupán egy kis egyházi egyetem kívülállók számára alig érthető partikuláris problémáit tematizáltuk, és főként annak ellenére, hogy a Károli Református Egyetem fenntartója, vezetői és jogászai mindent megtettek a blog betiltására: 2010. októberére sikerült a blogot minden magyarországi keresőgépből letiltatniuk (a keresőszavakra és a bejövő linkekre vonatkozó alábbi adatok ezért nem lehetnek szignifikánsak). A blog a cenzúra ellenére érte el a kiemelkedő eredményeket. (A letiltás előtt a blog és posztok naponta benne voltak a legjobb 10-ben, egyes posztok a legjobb 3-ban).

Megkaptuk a WordPresstől az összesítést a legsikeresebb posztokról. Külön örömömre szolgál, hogy bár én sok posztot írtam, a mintegy 200 publikált poszt legjobb 5 darabja egyikének sem én vagyok a szerzője, azok egytől egyik különböző személyektől származnak.

2010. évi toplista – fordított sorrenben:

5. helyre futott be a profi okirathamisító Mészáros Márton, azonos napra, 2009. március 9-re datált, 2 db hamisított nyilatkozatával. Gratulálunk a szerzőnek!

4. helyen végzett Jakab Attila Balla Péter könyvéről írt recenziójával. Ezt a kitűnő bírálatot nemcsak megjelenése napján rohamozták meg, hanem megjelenése óta szinte minden nap fellapozzák. A recenzió a kulturált szakmai kritika mintadarabja, méltán az egyik legnépszerűbb olvasmány a blogon. Köszönjük Jakab Attilának az értékes írást!

3. helyre futott be a “Tűz és kéneső Szodomára!” című, “Kovács Petronella” nicknéven beküldött írás, amelyet jogászkollégák írtak, de nemcsak a károlis jogászok, hanem a jogász társadalom szélesebb rétegei is olvashatták a számokból és a hozzászólásokból ítélve, amely utóbbi az összes poszthoz képest itt a legmagasabb, közel 300. Köszönet az ismeretlen jogászkollégá(k)nak.!

2. helyre sikerült betörnie egy még tavaly novemberben felkerült posztnak, amelyet volt károlis kollégák és hallgatók küldtek be btk@citromail.hu címről, nicknév nélkül. Annak ellenére, hogy a poszt csak 3 kommentet kapott, a második legmagasabb kattintásszámot érte el. Mondják, hogy a remény hal meg utoljára. Ez a poszt reményt és megoldást sugárzott. Kár, hogy az illetékesek nem olvasták, vagy nem akarták megérteni az üzenetet. Most valószínűleg nem ott tartana a Károli, ahol. Köszönjük az ismeretlen szerzők jószándékú javaslatait. Bár pusztába kiáltott szó maradt, sokan sokáig merítettek belőle reményt.

1. helyre Szabó Andrásnak, a Régi Magyar Irodalmi Tanszék vezetőjének az ún. MTA doktori értekezése futott be, “Naplószemelvények” címmel – méltán. Ilyen nagydoktori értekezést még se terjedelemben, se tartalomban nem látott a szakmai közönség. Gratulálunk Szabó Andrásnak, a jhnnsclvn.wordpress.com blog legeslegnépszerűbb szerzőjének: az ő nagydoktoriját azóta sem sikerült még senkinek egyik tekintetben sem “unterolnia”. (Aznap, amikor ezt a “nagydoktorit” publikáltuk a blogon, 1070 kattintás volt – ez blogrekord.) És ne felejtsünk el gratulálni BALÁZS MIHÁLYnak, a szegedi Irodalomtudományi Doktori Iskola vezetőjének, aki – mint opponens – ezt a szakdolgozatnak is rövid, minősíthetetlen szemetet MTA doktoriként keresztülboxolta! Épp most készül ugyanez a Balázs Mihály duplázni: Mészáros Márton érvénytelen disszertációjára Mészáros István néven adja ki 10 nap múlva a diplomát a csaló és okirathamisító Mészáros Mártonnak. Hogy nem szakad rá a Szegedi Egyetem mennyezete!

Az év szerzője: SZABÓ ANDRÁS

Az év arca: MÉSZÁROS MÁRTON

Az év legrosszabb könyve: Az újszövetségi teológiát ért kihívások. Szerzője: BALLA PÉTER


2010 in review

The stats helper monkeys at WordPress.com mulled over how this blog did in 2010, and here’s a high level summary of its overall blog health:

Healthy blog!

The Blog-Health-o-Meter™ reads Wow.
Crunchy numbers

Featured image

The Louvre Museum has 8.5 million visitors per year. This blog was viewed about 160,000 times in 2010. If it were an exhibit at The Louvre Museum, it would take 7 days for that many people to see it.

In 2010, there were 152 new posts, growing the total archive of this blog to 199 posts. There were 218 pictures uploaded, taking up a total of 89mb. That’s about 4 pictures per week.

The busiest day of the year was September 6th with 1,070 views. The most popular post that day was Extracts from a Diary (Napló-szemelvények).
Where did they come from?

The top referring sites in 2010 were ravaszlaszlobaratikor.wordpress.com, hu.wordpress.com, startlap.hu, freemail.hu, and webcache.googleusercontent.com.

Some visitors came searching, mostly for kre botrány, károli botrány, jhnnsclvn, petrőczi éva blog, and károlis botrány.
Attractions in 2010

These are the posts and pages that got the most views in 2010.
1

Extracts from a Diary (Napló-szemelvények) September 2010
46 comments
2

Is there a get-out of the Károli-crisis? Van-e kiút a Károlis válságból? November 2009
3 comments
3

Fire and brimstone upon Sodom (Tűz- és kéneső Szodomára) August 2010
289 comments
4

Stinky Art of Peter Balla (Balla Péter “tudománya”) May 2010
103 comments
5

Evidence for forgery (Mészáros Márton 2 nyilatkozata) January 2010
36 comments

Köszönjük az érdeklődést, várjuk olvasóinkat 2011-ben (tartalékblogjainkon is)!

BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNUNK MINDEN KEDVES OLVASÓNKNAK!

Johannes és a blog csapata

Posted in HungarianCalvinistChurch, HungarianCalvinistUniversity, Szeged University | Tagged: Balázs Mihály és a többiek, Balla Péter, Bölcskei Gusztáv, Bednanics Gábor, Eisemann György, Kovács Árpád, Kovács Zsolt Csaba, Kulcsár-Szabó-Hansági Ágnes, Mészáros Márton, Pethő Sándor, Pethő Sndor, Szabó András