Mittwoch, 10. Februar 2010

Vielen Dank, Frau Vize-Dekanin (Köszönet Dr. hab. Bíró Máriának!)

Kedves Olvasóink!

A Károli BTK doktoranduszai, valamint oktatóinak és dolgozóinak kari ügyekben alul- ill. félreinformált része az alábbi „link-csokrot” kapta egy kör-e-mailben, hogy legyen módja tájékozódnia a valós helyzetről. Ezt a blogot bel- és külföldön ugyanis egyetemi körökben már mindenki ismeri, csak magán a Károlin nem, amelynek vezetése hermetikusan elzárja az egyetem polgárait a valós információktól. Ezt a hiányosságot próbáltuk az alábbi link-összeállítással pótolni.

A BTK Kari Tanácsának működéséről:

http://jhnnsclvn.wordpress.com/2010/01/03/how-many-votes-has-got-the-dean-hany-szavazata-van-szabo-andras-dekannak-a-kari-tanacsban/

MAB-határozatról:

http://www.doktori.hu/index.php?menuid=191&di_ID=70 (tovább: nem felel meg-re kattintva)

Az egyetemen belüli kapcsolatokról:

http://jhnnsclvn.wordpress.com/2010/01/10/family-business-only-for-relatives-csaladi-vallalkozas-csak-rokonoknak/

Egy új családtag alkalmazásáról:

http://jhnnsclvn.wordpress.com/2010/01/25/one-more-relative-egy-ujabb-rokon/

A doktori iskolai felvételekről:

http://jhnnsclvn.wordpress.com/2010/02/06/messed-around-students-atvert-hallgatok/

Egy doktori iskolai szabálysértésről:

http://jhnnsclvn.wordpress.com/2010/01/15/evidence-for-forgery-6/

A 2009. évi PhD-védésekről:

http://jhnnsclvn.wordpress.com/2009/12/15/some-petty-errors-apro-szabalytalansagok/

http://jhnnsclvn.wordpress.com/2009/12/19/another-petty-error-egy-masik-piti-ugy/

http://jhnnsclvn.wordpress.com/2009/12/21/the-third-petty-affair-a-harmadik-piti-szabalytalansag/

Az ELTE és a KRE szoros együttműködéséről:

http://jhnnsclvn.wordpress.com/2009/12/27/gyorgy-eisemann-a-maid-of-all-work-eisemann-gyorgy-madchen-fur-alles/

Ravasz László Baráti Kör

A levél hatástalan maradt volna, ha egy nappal később, azaz tegnap, váratlan segítséget nem kapunk Dr. Habil. Bíró Mária dékánhelyettes asszonytól, aki erőteljesen a pedálba taposott mellettünk. Körlevelének következtében blogunk olvasottsága annyira megugrott, hogy a tegnapi napon az oldalletöltések száma meghaladta az 1000-et. Ez kb. a duplája az átlagos napi forgalmunknak. Dékánhelyettes asszony körlevelét követően mindenki kíváncsi lett ugyanis azokra az állítólagos rágalmakra, amelyekre ő – nyilvánvalóan alibiből – hivatkozik. De miután ránkkattintva rágalmak helyett tényeket, adatokat, dokumentumokat találtak, rá kellett döbbenniük, hogy a Karon kialakult válságról és a doktori iskola körüli botrány okáról épp az egyetemi és kari vezetés hivatalos verziója a rágalom. Egyetlen propaganda sem volt annyira hatásos, mint dékánhelyettes asszony személyes engagement-ja. Ő, mint az egyetemi vezetés sötét korrupciójának és nepotizmusának közvetlen szemtanúja, rokontalan áldozata és – pozíciójánál fogva – kényszerű kiszolgálója, a maga eszközeivel segíteni szándékozik nekünk az egyetem erkölcsileg és jogilag vállalhatatlan helyzetének felszámolásában. Félve a Duplaszabó Diktatúra retorziójától, levelét kódolta, de blogunknak így is felbecsülhetetlen szolgálatot tett.

Ezúton köszönjük Dr. Habil. Bíró Mária dékánhelyettes asszonynak blogunk karon belüli vakmerő terjesztését, amellyel hathatósan hozzájárulhat a Duplaszabó Diktatúra – reményeink szerint – mielőbbi felszámolásához.

Ravasz László Baráti Kör

Bíró Mária dh levele (a levél megtekintéséhez menj át a http://jhnnsclvn.wordpress.com oldalra és kattints)