Sonntag, 24. Januar 2010

Entlassung des Rektors Vargha und des Dekans Kapa (Vargha rektor és Kapa dékán menesztése)

Több érdekes hozzászólás érkezett. A torlódás miatt döntenünk kellett a közlések sorrendjéről. Elsőként Rabbi és Admin véleményét közöljük Vargha András rektor és Kapa Mátyás dékán menesztésének lehetséges okairól – a szerk.

Rabbi:

Érdemes elemeznünk Vargha András rektorhelyettessé kinevezésének és leváltásának történetét is. Őt ugyanis egyetlen cél érdekében alkalmazták: alá kellett írnia pár együttműködési nyilatkozatot az Országos Rabbiképző – Zsidó Egyetem vezetőségével, hogy így a Károli is megnyerhessen néhány pályázatot. Az egyik pályázat egy közel kétszázmilliós összegről szólt, amit hivatalosan a végzős tanulók pályakövetésére adtak – ez a felmérés soha nem készült el. Az összegből 150 milliót költöttek valami adminisztrációs szoftverre, a maradék ötvenet pedig zsebre rakták a BTK vezetői (a jogi kar vezetősége például nem is értesült az egész pályázatról, csak utólag). Ezt követően Vargha Andrásra többé már nem volt szükségük, egyszerűen eldobták, mint egy megunt rongybabát.

Admin:

Olvastam Rabbi hozzászólását. A 200 milliós összeg igaz, a szoftverre elköltött 150 millió nem. Nagyságrendekkel kisebb összegért vásároltak szoftvert, a többit kalózmásolással szerezték. Az alibi vásárlás csak az ürügy volt az összeg eltüntetésére. Ebből a 200 millióból különböző hiányokat fedeztek a BTK-n, nagy része eltűnt. Kapa Mátyás azt kifogásolta, hogy a Jogi Kar nemcsak nem kapott az összegből, de még a szerződésről sem tudott. Kapa bele sem nézhetett, akárcsak a BKV-s szerződésekbe. A jogi részt Takács János ügyvéd intézte a jogászok háta mögött. Ez persze Kapának nem tetszett. Ballának meg Kapa nem tetszett. Így választották ki Domokos Andreát, aki mellesleg Györgyiné Koncz Judit barátnője. És ezzel mindent megmondtam.

1 Kommentar:

  1. kommentek odaát Johannesnél:

    http://jhnnsclvn.wordpress.com

    AntwortenLöschen