Dienstag, 16. Februar 2010

Bischofs Segen (Áldáskérés a Károlira)

Úgy tűnik, hogy az egyetemet fenntartó Zsinat és annak lelkészi elnöke minden áldozatra kész, hogy megmentse a története legválságosabb időszakát élő református egyetemet. Az erkölcsi kiállás szép példáját nyújtja a Magyarországi Református Egyház feje, Bölcskei Gusztáv, aki nemcsak tandíjmentességet és ezen felül még egyházi ösztödíjat ajánlott fel minden, a Károli doktori iskoláit választó jelentkezőnek (http://jhnnsclvn.wordpress.com/2010/02/13/fantastic-turn-the-bishop-stepped-in-fordulat-a-karoli-ugyeben-lepett-a-zsinat), hanem – a hírek szerint – körlevélben utasítja vissza a református egyetem vezetőit, elsősorban a Bölcsészkar dékánházaspárját, Szabó Andrást és Szabó Andrásné Petrőczi Ludwig Évát érintő kritikákat. Véleménye szerint mindaz, amit a blogokban Szabó Andrásról és környezetéről, valamint a nepotizmus vádjáról olvashatnak, merő rágalom. A Zsinati Elnök körlevelét egyik hozzászólónk küldte át nekünk. (A címeket töröltük.) A szerk.

From: ”Zsinati Elnök”

To:
Date: Sun, 14 Feb 2010 21:40:15 +0100
Subject: áldáskérés a református egyetemre

2010.02.14. 21:40 keltezéssel, Zsinati Elnök írta:

A Károli Gáspár Református Egyetem

Hallgatóinak és Oktatóinak

Kedves Hallgatók és Oktatók, Testvérek!

Nagy megütközéssel és mély fájdalommal olvasom a JhnnClvn blog bejegyzéseit. Különösen azokat, amelyek méltatlan rágalmakkal kezdik ki drága testvéreink erkölcsiségét, elsősorban Szabó Andrásnak, a KRE BTK dékánjának, és nagy tudású professzorának oktatói tevékenységét és magánéletét.

Mélységesen méltatlannak érzem azokat a szavakat, amelyek beszennyezik Szabó András feleségének, Petrőczi Éva áldozatos lelkű asszonytestvérünknek példamutatóan tiszta életét és Istennek tetsző költészetét, amely a keresztyén erkölcsiség legtisztább hangjait visszhangozzák lelkünkben.

A leghatározottabban tiltakozom azon hazug állítások ellen, amelyek nepotizmust emlegetnek gyakori családnevű személyek (Szabó, Kovács) alkalmazásával kapcsolatban. Mivel tudnák bizonyítani a névtelenségbe burkolózók azon rágalmazó állításukat, hogy ezen személyek egymás rokonai, és hogy ilyen alapon megengedhetetlen előnyöket élveznek? A Balla rektor és a Hegedűs, valamint Mészáros család állítólagos összefonódására kár is szót vesztegetni, annyira méltatlanok az őket érintő hazug állítások.

Szabó András dékán és munkatársai évek óta áldozatosan munkálkodnak azon, hogy a fiatal generációnak közvetítsék az Ige üzenetét. Aki őket ebben a Teremtőnek tetsző cselekvésükben gátolja: a Teremtő akaratát kérdőjelezi meg.

Kérlek ezért Benneteket, Testvérek, hogy fogadjátok meg az apostol intését, amelyet az Egyetem névadójának fordításában idézek: „És azért imádkozom, hogy a ti szeretetetek még jobban-jobban bővölködjék ismeretben és minden értelmességben, hogy megítélhessétek, mi a rossz és mi a jó; hogy legyetek tiszták és botlás nélkül valók a Krisztusnak napjára.” (Fil. I, 9, 10.)

Debrecen, 2010. február 12.

Áldáskéréssel,

Dr. Bölcskei Gusztáv püspök

A Magyarországi Reformátusok Zsinatának lelkészi elnöke

A körlevél visszautasítja a Family business c. posztunk (http://jhnnsclvn.wordpress.com/2010/01/10/family-business-only-for-relatives-csaladi-vallalkozas-csak-rokonoknak/ valamint http://jhnnsclvn.wordpress.com/2010/01/25/one-more-relative-egy-ujabb-rokon/) állításait. A zsinati elnök szerint nem vérrokonságról, hanem csupán névrokonságról van ezekben az esetekben szó.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen