Freitag, 9. Oktober 2009

Zensur! Zensur! Zensur! (Cenzúra! Cenzúra! Cenzúra!)

Ezt a posztot Bátori Gusztáv publikálta a protestans.blog.hu oldalon 2009. október 6-án 20:03 perckor. 48 órával később az ő blogját is eltüntette a cenzúra. Ennek fényében a cikkben foglaltak még drámaibbak: a demokrácia, a szólásszabadság és a véleménynyilvánítás szabadsága, sőt, a szabad vallásgyakorlás is súlyos sérelmet szenvedett a mai Magyarországon!

Kedves protestáns barátaim!

A nyugati protestáns magyar közösséget mélyen megdöbbentette a "karolisbotrany.blog.hu" hirtelen betiltása. A blog 2009. október 6-án, 38 napi aktív működés után elérte a 13.800 olvasót. A Szerkesztők épp ezt a jóhírt szerették volna ma reggel olvasóikkal megosztani, amikor kiderült, hogy honlapjuk már nem érhető el: a Károli Gáspár Református Egyetem vezetői megelégelték a ténykedésükről közölt valós információkat. Továbbra is saját meséikkel próbálják fenntartani egy jámbor felsőoktatási intézmény látszatát. Ám csupán azok a tények, amelyek eddig felszínre kerültek, csúnyán leleplezték őket, és kényszerhelyzetbe hozták a Zsinatot: az egyházi vezetésnek lépnie kellett volna, levonni a konzekvenciát. A hatalmukat féltők diktatorikus eszközökhöz folyamodtak. Megdöbbentő, hogy ez a mai Magyarországon lehetséges. Magyarországon lehet szidni blogokban a mindenkori hivatalban lévő miniszerelnököt, méghozzá nyomdafestéket nem tűrő stílusban, de nem lehet leírni a tényeket egy egyházi egyetemen történt visszaélésekről, bűncselekményekről, nem lehet leírni a dékán viselt dolgait, még ha fehéren-feketén tárják is a tényeket a nyilvánosság elé. Alighanem pont ezért. Mert a tények magukért szólnak.

Ez van ma nálunk itt Magyarországon, a 21. században: diktatúra, a szólásszabadság és a véleménynyilvánítás szabadságának eltörlése. Megdöbbentő, hogy ez megtörténhetett. Az Inda szerkesztőinek vállalniuk kellett volna szerintünk egy esetleges sajtópert. Nem ők jártak volna rosszul vele, hanem a perlők.

Barátainknak örömmel adunk menedékjogot, amíg megtalálják a teljes szólásszabadság fórumát.
Kedves Barátaink! Szívesen látunk benneteket! Átvesszük betiltott blogotokból a tényeken alapuló kritikákat, színvonalas eszmefuttatásaitokat. Megértjük, hogy fiatalos hevetekben gyakran használtatok kemény hangot a hozzászólásaitokban. Ha majd ismét teljes lesz a szólásszabadság, korlátlan a szabad véleménynyilvánítás, használjátok azt újra. Egyelőre próbáljatok szelídebben szólni.

Legyetek hát üdvözölve itt, nálunk, barátaim! Kommentre fel tehát a protestáns blogban!

Áldás, békessség, testvérek. Imádkozzunk halkan, de beszéljünk hangosan!

Bátori Gusztáv

10 Kommentare:

  1. FarkasTorok 2009.10.07. 12:30:16
    Ez a cenzúra csak első körben döbbentett meg, de ebben élünk 2002 óta, és ez csak ennyire eldurvult mára, hogy megszüntethető egy blog-oldal. Ez Magyarország helyzetének - mint egy orvosi lónak - a látlelete. A diktatúra él, a szólásszabadság megszűnni látszik egyenlőre, amíg ez a lelki és szellemi sötétség tart és olyan materialista emberek vezethetnek egy egyházi egyetemet, akiknek semmi se drága: csak a pénz számít.

    Egy belügyes nyugdíjas oroszos professzor kezei messzire elérhetnek a mostani rezsimben. Pláne a besúgóké... A rendszer tovább működik.

    Nem is beszélve a többiekről, a református egyetem jelenlegi vezetőiről: az irányított megbízott rektorról, a közokirathamisító btk-s dékánról és a teljes kiszolgálószemélyzetről (HormonZavarról, a Menyről és a költőnő nejről).

    De már beindultak a világi malmok is, és őrölnek. Keményen beindultak!

    Az igazság hírdetése, elfogadtatása az apostolok idejében is akadályba ütközött. Az apostolok azonban vallották, amit a zsidókhoz küdött levélben olvashatunk ((Zsid. 10:38, 39.):

    "Az igaz pedig HITBŐL él. És aki meghátrál, abban nem gyönyörködik a lelkem. DE MI NEM VAGYUNK A MEGHÁTRÁLÁS EMBEREI."

    Ez a nagy-nagy szerencsétlensége ennek a bűnbandának! Meg az, hogy sokan lettünk. Most se és később sem kár értük.
    Válasz erre

    AntwortenLöschen
  2. dankopista 2009.10.07. 23:52:00
    @FarkasTorok: A tényfeltárás egy dolog. Abban valszeg igazuk volt, legalábbis a diplomaosztóból ez jött le. De azért a dékánházaspár nemi életét elemezni... Képzeld milyen érzés úgy bemenni órára, hogy a hallgató vigyorog, mert a "szottyadt pók" és a "csótány" násza jut róluk az eszébe. Szerintem ezzel egy kicsit elvetették a sulykot.
    Válasz erre

    AntwortenLöschen
  3. amoremio 2009.10.07. 23:58:12
    @dankopista: Az szerintem is ízléstelen volt. Tudni kell, hol a határ. Nem csoda, hogy minden eszközzel próbálták leállítani. Nevetségessé tenni valakit, a legrosszabb. Még akkor is, ha tényleg nevetségesek. Sőt, akkor a leginkább, mert ezt maguk is érzik. Én valahol megértem a dühüket.
    Válasz erre

    AntwortenLöschen
  4. barbababa 2009.10.08. 00:34:35
    @amoremio: Azt azért vedd figyelembe, hogy ehhez egy szöveg szolgált alapul. Ez verselemzés volt. FarkasTorok és Lakat ha verset elemez kénytelen tartani magát a szöveghez. Épp ezért én ezt egy kicsit másképp látom. Nem az elemzés volt ízléstelen hanem az alapszöveg volt exhibicionista. Jó lehet h egy kicsit túlzásba vitték de ilyesmiért betiltani egy blogot!
    Válasz erre

    AntwortenLöschen
  5. balo83 2009.10.08. 08:51:12
    @barbababa: Te nem ismered a vesszőket? Jó, azt elismerem, h tényleg a tanárnő írta le, h próbált meg koitálni a férjével a Rákóczi-ágyban, de azt már FarksTorok hangsúlyozta, hogy inkább csak szerencsétlenkedtek. Még ha így is volt, gusztustalan a hanyattvetett meztelen katicabogárról meg a ráereszkedő szottyadt pókról röhögni! Ez mégiscsak egy vers! Arról lehet vitatkozni, hogy irodalom-e. De FarkasTorok nem szövegként elemezte, hanem hogy úgy mondjam fizikailag.És itt tagadhatatlan a rosszindulat. Én megértem, hogy tiltakoztak az ilyen publikációk ellen.
    Válasz erre

    AntwortenLöschen
  6. Kedves Barátaim,
    mindenkit megkövetek, akinek az ízlését megsértettük. Nem volt célunk bárkit megbotránkoztatni. Csak gondoljatok arra, hogy Szabó András és Petrőczi Éva már tizenöt éve botránkoztat meg százakat és ezreket: azzal, hogy pénzeket vesznek fel egyházi forrásokból és Princz Gábor Postabankjának nem igazán tiszta forrásából, ahogy luxus módon berendezik így megszerzett hatalmas lakásukat szegény református emberek hagyatékából. Ahogy ünneplik magukat és ahogy eltávolítanak tisztes tudós , református embereket a református egyetemről és hoznak helyükre olyanokat (most nem jellemzem őket), akiktől várnak valamit: pénzt, pozíciót, presztízst. Ahogy manipulálnak fiatal embereket a doktori iskolában, hogy megszerezzék a törzstagsághoz szükséges pontokat. A Magyar Akkreditációs Bizottság feltárta ezeket a manipulációkat és nem engedélyezte a doktorrá avatását annak a háromnak, akik Szabó/Petrőczi manipulációja révén jutottak hozzá.
    Igen, indulatosak vagyunk, de a Magyar Református Egyház tisztaságáért, autonómiájáért, jövőjéért aggódunk. Luther Asztali beszélgetései se rózsaszín leányszobába valók. A Sátán iránti gyűlölete adta a szájába a durva, obszcén szavakat. Nem akarjuk magunkat Lutherhez hasonlítani, csak azt megmagyarázni, hogy igazságos felháborodásunk miatt olyan hangnembe tévedtünk olykor-olykor, ami egyébként nem a sajátunk.
    Áldás, békesség! Várjuk az ünnepet tiszta szívvel.
    Válasz erre

    AntwortenLöschen
  7. FarkasTorok 2009.10.08. 13:09:04
    @barbababa: @dankopista:
    Amikor Petrőczi-Ludwig, mint "költő" azt fogalmazta meg, hogy:

    "Szomorú az én lelkem,
    mert a szent lépcsőket
    Krisztusvér-hamisítók
    rohamozzák"

    - akkor valószínűleg nem önmagára gondolt, mert nincs énképe, de kapóra jött ez a 4 sor, mert a Reviczky u. 4/C lépcsőit ma tényleg közokirathamisítók (élükön a férjével: Szabó dékánnal), gátlástalan ámokfutók (mint a Kulcsár-Szabó Meny, alias Hansági és HormonZavaz (HZ) =Hermann Zoltán), valamint ének tanárnőből vezetővé csúszó-mászó piti szellemi színvonalú Konz Judit stb. árasztották el, és koptatják: a "szent" lépcsőket. És a belügyes nagytokájú, groteszk és torz orosz szakosról nem is szóltam... - akit a hónuk alá csaptak, és nyugdíjasként intézkedik, jmint egykor. A múlt kísért elvtársak!
    Hát, áldás és békesség, ha ez így jó a mai reformátusságnak!
    Válasz erre

    FarkasTorok 2009.10.08. 13:11:40
    Petrőczi sora: "röpködnek ál-fehéren bévül mind feketébben" A hollóváltozás napja című versecskében szintén önmagukról szól. Ugye érdekes Szidóniánknak, mint alanyi költőcskének az önvallomása. Aranyos...
    Válasz erre

    AntwortenLöschen
  8. barbababa 2009.10.08. 21:39:36
    @dankopista: @amoremio: Most már ti is láthatjátok h igazam volt. FarkasTorok semmi mást nem csinál, mint a szöveget elemzi. Ezt nem ő írja, ez a költőnő saját szövege. Szerintem nagy költő. Szinte mindenben prófétának bizonyult. Csak azt nem látta előre h ezek a versek róla és a férjéről szólnak. Ettől eltekintve mindenben igaza volt.@balo83: De ismerem csak a blogolás műfajában megengedhető a távirati stűlus.

    AntwortenLöschen
  9. FarkasTorok: Testvérek, egy újabb vers. Nehogy megutáljatok! - Ezért csak az első öt sort idézem és a végét.

    Petrőczi Éva: Egy hozzám írott versre

    "Versbe rántott áldozatim, ti,
    érteni csak most kezdegetem,
    mért e szabódás, mért nem ujjong
    mind, aki és amiképpen
    tollközelembe kerülhet..."

    Hogy miért nem ujjong mindenki ettől? Hát ne én legyek, aki megmondja, mert elég elfogult vagyok. Ugyebár! :-)

    Tényleg áldozat minden magyar szó, amelyik áldozatául esik Petrőczi Éva nemes (az angol királynő rokonának mondja magát ez az elhízott takarítónő külsejű személy)pennája arany hegyének.

    Nem szeretnék SZABÓdni, ezért idézem e "vers" utolsó sorát:
    "ezúttal a hóhér akasztatik itt".

    Egyébként ezt egy vicces versnek szánta a költőnő, de nem jött össze neki. Felakasztottam itt és most a vershóhérunkat! (De nem magasra, mert nincs házzá szokva a magassághoz...)

    AntwortenLöschen
  10. Jó lenne, ha már tényleg a hóhért akasztanák. Fűzfapoetesszát a fűzfafára, férjét, a sunyi nyírógépet meg egy lámpavasra.

    AntwortenLöschen