Montag, 18. Januar 2010

Öffentliche Ermittlung 1. (Nyilvános nyomozás 1.)

Néhány kommentelőnk a Mészáros-féle okirathamisítások láttán szemrehányást tesz nekünk, mért nem lépünk fel keményebben. Szerintük Mészáros 5 évig terjedő börtönnel büntetendő közokirathamisítást követett el, amikor valótlan tartalmú nyilatkozatot felhasználva próbált előnyhöz jutni.

Mi, sajnos, nem vagyunk illetékesek, az illetékesek pedig nem nyilatkoznak. Ezért megpróbálunk egy közös nyomozással – az internet nyilvánossága előtt, olvasóinkkal együtt – utánajárni, lett-e és ha igen, milyen következménye ennek a bűncselekménynek.

A kérdés tehát az, hogy tett-e valaki Mészáros Márton ellen hamis nyilatkozatai miatt feljelentést a rendőrségen. Ha nem, miért nem, ha igen, hogy áll az ügy. Egyáltalán, ki volt illetékes feljelentést tenni?

Ha pontos információnk nincs is, körlevél formájában eljutott hozzánk néhány autentikusn dokumentum az ügyről, amit most sorjában közreadunk. A levelezések részvevőitől nincs értelme engedélyt kérni a nyilvánosságra hozatalhoz, mert elméletileg valószínűleg megtagadnák, gyakorlatilag viszont már megadták azzal, hogy körlevelekben juttatták el az információt.

Az első körlevél, amit közreadunk, Demes-Kőfalusi Krisztinától származik – több száz címzettel. Ez a körlevél azt bizonyítja, hogy a közokirathamisítás többrendbeli, hiszen még a témavezetésváltásra vonatkozó kérelem dátuma, azaz 2009. március 9, sem valós. A kérelem címzettje, átvevője, iktatója, elbírálója, Demes-Kőfalusi Krisztina még egy nappal később, 2009. március 10-én 15:33 perckor sem tudott erről a nyilatkozatról, különben nem küldte volna ki néhány száz példányban saját kezűleg azt a körlevelet, amely a 4 márciusi védés meghívóját tartalmazza. Ezen a meghívón ugyanis szó sincs Szabó András témavezetéséről Mészáros Mártonnal kapcsolatban (minden károlis oktató és doktorandusz ellenőrizheti a saját postaládájában). Ezen még Hima Gabriella és Hansági Ágnes neve szerepel (a 4. meghívó):

védések meghívó, feltöltve http://jhnnsclvn.wordpress.com

1 Kommentar: