Mittwoch, 13. Oktober 2010

Dienstansage Oktober 2010 (Szolgálati közlemény 2010 október)

Örömmel tájékoztatjuk olvasóinkat, hogy a 2009 május 11-i koncepciós per másfél órás hanganyagából sikerült feltennünk néhány rövid részletet.

Az első csoport hanganyagrészletei alapján nyilvánvaló, hogy Hima Gabriella megtagadta a parancsot a manipulált témavezetések igazolására, mint ahogy az is, hogy semmilyen információt nem vitt ki az intézményből. Ezt Szabó András és Koncz Judit tette meg Bazsa György személyes informálásával. Himának az volt a felvételen jól hallható álláspontja, hogy mindenki igazolja saját magát, ő is csak a saját témavezetéseiről fog nyilatkozni, iskolavezetőként nem mond semmit. Egymás után hallhatjuk Szabó, Prekker, Tanka felszólítását, hogy a témavezetéseket Himának a doktori iskola vezetőjeként legalizálnia kell. Hima szerint a hanganyag alapján ez vállalhatatlan; az információk az ellentmondásos adatközlésekkel már kimentek, témák és témavezetők kutatási területei pedig a MAB-táblázat szerint sem fedik egymást. Tovább hazudni kockázatosabb, mint az igazat mondani.

Pethő megerősíti Szabó álláspontját, hogy férj és feleség részvétele egyazon doktori eljárásban szabályos, ez szerinte „személyes döntés kérdése”, nincsenek kizáró szabályok.

Pethő nem látja „kézi vezérlésnek”, hogy a védések előtti fél évben a Szabó-család (Szabó, Szabóné, Kulcsár-Szabó) vette át a kontrollt az irodalomtudományi doktori iskolában, és hogy minden ülést az iskolavezető, Hima Gabriella távollétében tartottak.

Hallható Szabó András nagyszerű retorikai teljesítménye – ööööö…… aaaa….. eeee…… – annak bizonyítékaként, hogy a transzkripciót nem túloztuk el.

A második részben Balla Pétertől is hallható néhány képmutató mondat. Az ő kenetteljes jámbor szövegét önálló posztban hasonlítjuk majd össze a törvényeket lábbal tipró, önkényes, vérengző gyakorlatával. – A szerk.

A meghallgatáshoz kattints ide:

http://ravaszlaszlobaratikor.wordpress.com/2010/10/08/a-2009-majus-12-i-koncepcios-per-hanganyaga/

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen