Samstag, 18. Dezember 2010

Sissy-tour am Freitag (Pénteki Sissy-túra)

Friss hír 2010. Karácsony

Itt keress bennünket:

http://jhnnsclvn.wordpress.com

(Újabb cenzúra! A jhnnsclvn.wordpress.com blogot letiltották a magyarországi keresőgépekből, ezért csak közvetlenül érhető el a fenti linken.)


Sissy-tour on Friday (Pénteki Sissy-túra)

Posted by jhnnsclvn @ december 16, 2010

http://jhnnsclvn.wordpress.com

Szerző: Sissy Utazási Iroda

Pénteken Gödöllőre, egy Sissy-túrára invitáljuk a blog olvasóit. Megmutatjuk Önöknek Erzsébet királyné rezidenciáját, a Gödöllői Kastélyt, amelyik a világ második legnagyobb barokk kastélya. Sissy több időt töltött el itt, mint Schönbrunnban, több mint 2000 éjszakát, ennél többet csak Bad Ischlben, a Márványkastélyban. Az eredeti gödöllői kastély még Mária Terézia idején épült. Andrássy Gyula gróf ajándékozta Sissynek a magyar nép nevében férje, Ferenc József magyar királlyá koronázása alkalmából. A második világháború után orosz katonák használták laktanyaként, amit az épület, sajnos, megsínylett. A kastély renoválása csak a nyolcvanas években kezdődhetett el. Napjainkra az épület főszárnya már teljesen kész, abban 26 renovált szobával, pontosan annyival, amennyit anno Sissy és Ferenc József császár belakott. A további részek még mindig renoválás alatt állnak, akárcsak az istállók, ahol Sissy kedvenc lovai álltak. A Barokk Színház, Európa legrégebbi kőszínháza is újfent üzemel. A kastélyhoz tartozó kert természedvédelmi park.

Az út során idegenvezető kíséretével nézhetik meg a kastély múzeum részét, a vezetés kb. fél óráig tart. Ezt követően betérhetnek a Kastély Kávézójába egy kávéra és egy süteményre, majd – ha van kedvük – tehetnek egy rövid sétát a kertben, bár ilyenkor, télen, abban sincs sokkal több látnivaló, mint Petőfi pusztáján.

Keretprogram:

Reggeli program

9 óra: Sajtóper a Gödöllői Városi Bíróságon. Cím: Gödöllő, Dózsa György u. 19.

Felperes: Bölcskei Gusztáv, Alperes: Református Élet Szerkesztősége. A per tárgya: le tudja-e meggyőzően tagadni a püspök úr ügynökmúltját? A tárgyalás nyitott, a közönség soraiba bárki beülhet. Érdekesebbnek ígérkezik, mint egy színházi előadás. A kastély akkor még úgysincs nyitva, de mire a tárgyalás véget ér, addigra már biztosan kinyit.

Ebéd

Opciók: a magyaros hangulatot kedvelőknek a kissé kiljebb fekvő Bojtár csárda, a magyaros ízeket kedvelőknek pedig inkább a központi fekvésű Szélkakas étterem; aki beéri egy pizzával vagy pastával, annak a Pizza Palazzót ajánljuk, ami a Szabadság tér 2-ben van, igen közel délutáni programunk helyszínéhez.

Délutáni program

A Gödöllői Református Líceum Gimnáziumának és Kollégiumának megtekintése, a gimnázium hajdani bukott diákjának, ma a Károli Gáspár Református Egyetem oktatójának, Mészáros Mártonnak a vezetésével. (Márton a bukásokat ugyanis nem érett korában, doktoranduszként kezdte, hanem már zsenge korában. Megbukott Dunapatajon, aztán megbukott Kecskeméten, aztán sikerült itt, Gödöllőn is, az úgyszólván családi tulajdonú gimnáziumban megbuknia. Végül megbukott Szegeden is – mindenütt csalás miatt – , de ekkor átírták a nevét Istvánra, hogy tiszta lappal kezdhessen új életet.) A program végén a campus templomában Mészáros Márton – immár új nevén, Mészáros Istvánként – elénekli a sajtóper és Bölcskei Gusztáv tiszteletére kedvenc nótáját, amit már iskolás kora óta a legkülönbözőbb körökben terjeszt és dúdolgat, a Besúgó-dalt. Orgonán kíséri: Miklós Attila iskolalelkész.

Hazautazás egyénileg

www.sissytravel.hu

Megközelítés: Gödöllő belvárosában, a Török Ignác Gimnázium melletti üzlezház földszintjén található utazási irodánk. Kék alapon a piros TUI mosoly-t ábrázoló világító tábla jelzi irodánk bejáratát.

Posted in HungarianCalvinistChurch, HungarianCalvinistUniversity, Szeged University | Tagged: agent-topic, Gusztáv Bölcskei, Márton Mészáros alias István Mészáros, press-suit, Református Élet

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen