Dienstag, 28. Juni 2011

The hero of our Faculty (Karunk hőse: Mészáros Márton)

Archive for 2011. február
Következő bejegyzések »
The hero of our Faculty (Karunk hőse: Mészáros Márton)

Szerző jhnnsclvn @ február 1, 2011

Az első igazi orosz regény Mihail Jurjevics Lermontov “Korunk hőse” című műve.

Ennek a címnek az analógiájára a Károli különböző karai kioszthatnák a “Karunk hőse” titulust.

A Károli Gáspár Bűnözőképző Egyetem minden karának megvannak a maguk hősei, köztük egy-egy markáns főhős.

A Jogi kar hőse az a “névtelen”, ám mindenki előtt jól ismert adjunktus, aki pénzért árulja a vizsgajegyeket, és aki ellen jelenleg is büntetőeljárás folyik. Ettől függetlenül tovább oktathat, mert Kovács Barnaby haverja.

A Hittudományi Kar hősének van neve: Pethő Sándor. Ő nem pénzért, hanem numerákért árulja a vizsgákat, ami miatt a fiúk panaszkodnak az egyenlő bánásmód elvének megsértése miatt: ők ugyanis ki vannak zárva ebből az esélyből. Pethő másik hőstette a meghamisított egyetemi tanári pályázat, amivel egy ma is kb. adjunktusi teljesítményre már 8 évvel ezelőtt egyetemi tanári címet kapott. Ő is tovább oktathat, sőt vezethet tanszéket, kart…

A Bölcsészettudományi Kar hőse címéért Szabó András és Mészáros Márton sokáig szoros versenyben volt egymással, az egyik a 44 oldalas banális fecsegést tartalmazó nagydoktorijával, a másik a nem önállóan írt 20 oldalas PhD-jával, amit a bukás után 4 hónappal már egy másik egyetemre is benyújtott. Végülis Mészáros nyert, mert ő rövid időn belül eredeti módon ismételte meg a csalást egy másik helyszínen: nevet és identitást is változtatott. Ő esélyes lehet az “Összegyetemi Hős” címre is.

Nincs még egy olyan doktorjelölt ugyanis, aki bukása után már 4 hónappal jelentkezik egy másik egyetemre – ugyanazzal a “pályaművel”. Nincs még egy olyan doktorjelölt, aki témavezetőit a védés előtti vagy utáni 1-2 héten belül cserélné le – kétszer is (ezúttal Fried István volt a védés előtti témavezető, majd a védés után – visszamenőleg – Hansági lett. Apropó: Hogy lehet visszamenőleg témát vezetni?) Nincs még egy doktorjelölt, aki a második lebukása után megváltoztatja a nevét, identitását, ám a dolgozata témáját, címét, szövegét változatlanul hagyja. Mészáros egy unikum – egy hungarikum.

Természetesen ő is tovább tanít a BTK-n, hiszen nagybátyja a rektor, Balla Péter.

Javasoljuk, hogy a Károli Gáspár Bűnözőképző Egyetem vegye fel a jövőben Mészáros Márton nevét. Az a képződmény, ami itt az utóbbi másfél – két évben létrejött, sokkal méltóbb lenne a Mészáros Márton névre, mint szegény Károli Gáspáréra, aki erről nem tehet. Balla Péter bűnpártolónak, a bűnözők felkent (ál)szentjének, nyilván nem lenne kifogása unokaöccse ilyen megdicsőítése ellen.

Mészáros Márton után már egy fél ország rendőrsége nyomoz. Szegedi védése után három héttel bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt a szegedi rendőrség is elrendelte ellene a nyomozást. És mekkora szerencse, hogy a Szegedi Tudományegyetem az utolsó pillanatban elállt az oklevél átadásától. Most már ők is bele lennének keveredve egy bűnügybe.

(A szegedi rendőrségi dokumentumot a Ravasz László Baráti Kör szegedi tagjai küldték át.)

(Az ügyben nyomozó szegedi rendőrtisztek neveit a beküldők kisatírozták ill. letakarták. – A szerk.)

(A dokumentumok az eredeti poszt alatt olvashatók.)

Kategória: Balla Péter, Károli Egyetem ÁJK, Károli Egyetem BTK, Károli Egyetem HTK, Károli University of the Reformed Church, Mészáros Márton, Szeged University | Címke:: Balla Péter, Károli Bűnözőképző Egyetem, Mészáros Márton, Pethő Sándor, Szabó András | Szerkesztés | 32 Hozzászólások »

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen