Freitag, 26. August 2011

Recruiter song (Kulcsár Szabó azt üzente…)


Recruiter song (Kulcsár Szabó azt üzente…)

Szerző anonymanalyst @ augusztus 11, 2011

Szerző: Nessus

„… itt van a diskurzustérben Kulcsár Szabó Ernő … és még néhány érintett, akinek ez a név mindig inge és mindig magára veszi, ha el kell menni katonának …”

Farkas Zsolt: Győz a jó

http://www.muut.hu/korabbilapszamok/013/farkas.pdf



Mészáros Márton szegedi PhD-védéséhez úgy toborozták a bizottságot, mint a Kossuth-nótában: Kossuth Lajos azt üzente, / elfogyott a regimentje. / Ha még egyszer azt üzeni ,/ mindnyájunknak el kell menni…

A csúfos bukással végződő károlis Mészáros-védésen Kulcsár Szabó Ernő derékhada – a Maedchen für alles Eisemann, a (József Attila) keresztje alatt nyögő Bednanics és még a saját MAB-os KÁB-bizottságába is mamelukként pofátlanul beültetett Simon Attila (http://smart.ivyportal.com/object.9709E9AA-F354-4159-B912-E720766C5C1B.ivy és ez nem összeférhetetlen!) – elvérzett. A guru tehát „még egyszer üzent”, és másodszorra már a nyomorékok, sánták, vakok, bénák, süketek, gyagyák, nyugdíjasok is csatasorba álltak. Akinek Kulcsár Szabó az „inge”, annak be kell rukkolnia, ha jön a behívó…

Ezt Balázs Mihály szegedi IDI-vezetőnél senki sem tudja jobban, mert nála az ingfelvevés már annyira rutinná vált, hogy kiveszett belőle minden szégyenérzet: nemcsak eljárásra bocsátotta – törvényi tilalom ellenére – a máshol elbukott Mészárost az általa vezetett doktori iskolában, hanem még elnöknek is beült a védésére. Ahelyett, hogy feledtetni igyekezne szégyenletes szerepét Szabó András ügyben, amikor az összvissz 44 oldalas és még így is redundáns locsogást opponensként MTA doktori értekezésnek fogadta el, Mészárossal még meg is tetézte. Balázs Mihály a leggyávább, legszervilisebb Kulcsár Szabó katona, aki parancsra mindig berosál. Azaz berukkol.

Benczik Vilmos nyugdíjas eszperantó nyevtanárt a süllyesztőből kotorták elő – opponensnek. Annyira nem számít a szakmában, hogy nincs mit kockáztatnia. Elolvadt a gyönyörűségtől, hogy egy ilyen fontos ember, mint Kulcsár Szabó Ernő, akinek a követei őt felkeresték, első számú medialitásszakértőnek tartja. Ostobaságánál, ami a saját kiadású szövegeiből leplezetlenül kiderül, csak hiúsága nagyobb.

A másik opponens, Oláh Szabolcs, a debreceni egyetem oktatója. Debreceni hallgatóként azzal csábították Pestre a Kulcsár Szabó műhelybe, hogy ha megfúrja a régi magyar irodalmi tanszék akkori vezetőjét, Bitskeyt, akkor hamarosan a helyébe ülhet. Tepert is a fiú ezerrel, és be is juttatták őt a Bitskey-tanszékre előbb doktorandusznak, majd oktatónak. Lőrincz Csongor mellett ő a legjobb vagy a legrosszab Kulcsár-Szabó követő, attól függően, honnan nézzük. KSZE szemszögéből a legjobb, mert a legjobban hasonlít rá, Lőrincz Csongorral együtt: zavaros, homályos, nyakatekert, kifacsart, körülményes, bonyolult, nem tudja, mit akar mondani, ha meg tudja, akkor nem tudja elmondani. Épp ezért a legrosszabb is: ugyanolyan olvashatatlan, hallgathatatlan, léte, tevékenysége ugyanúgy értelmetlen, mint a mesteréé. Okosnak hiszi magát, pedig csak ütődött. Ebben is hasonlít Lőrincz Csongorra, és csak ebben ütnek el mindketten a gurujuktól.

Ötvös Péter szegedi nyugdíjas. Medievista. Balázs Mihály beszélte rá a bizottsági tagságra. Neki is hízelgett, hogy még nem felejtették el. Van néhány érdektelen tanulmánya, amit a szakmában nem sokra tartanak, de lehet, hogy csak azért, mert nem is olvassák. Annyira nem számít a szerzője.

Márkus Béla debrecni oktató tagsága a nyugdíjasság és mellőzöttség felől még csak érthető volna, sőt, a hiúság felől is: őt, a lenézett öreg népit, méltónak találják egy ilyen „elméleti” pesti ifjonchoz!

Na DE: Márkus Béla pontosan tudja, milyen sötét társaságba keveredett a Károlival. Hiszen ő már a 2009 március végi hírhedt bukott károlis védéseken is részt vett. Akkor Baranyai Katalinnak volt az opponense. Baranyai Katalin fokozatát azért vonták vissza, mert ugyanazzal a dolgozattal már az ELTÉ-n póbálkozott, de nem szerzett fokozatot. Bukott dolgozat újrabenyújtását pedig törvény tiltja. (Ugyanennek a törvénynek kellene vonatkoznia Mészáros szegedi védésére.) Baranyainál a témavezetés is szabálytalan volt, mert több név is felmerült, de egyik se volt hiteles, akárcsak Mészárosnál. A károlis védés után ráadásul a Márkus által aláírt jegyzőkönyvet meghamisították („feljavították” a minősítést). És Márkus Béla mindezek tudatában másodszor is vállalkozott egy ilyen dicstelen szerepre, olyan eljárásban, ahol hasonló jellegű, csak még súlyosabb szabálytalanságok történtek, mint Baranyai visszavont fokozata esetében: Baranyai legalább az eljárás minden fázisában Katalin volt, nem úgy, mint Mészáros, aki Mártonként kezdte, majd amikor a rendszer kétszer dobta ki a nevét két védéssel, de egy címel, átkeresztelték őt a szegediek (Klukovits!) Istvánra, hogy túljárjanak a rendszer eszén. Az e célból végrehajtott „identitáshamisítás” eredeti szegedi találmány.

Márkus szereplése a Mészáros-féle bizottságban azért is érthetetlen, mert ő nagyon távol áll a Kulcsár Szabó féle – mondjuk így – iskolától. A Debreceni Magyar Intézetben Görömbeivel és Bitskeyvel versengve válogatták a Kulcsár -Szabó-gyöngyszemeket, amiket bevittek az óráikra röhögni. De a másik oldalról nézve is fennállt ez a távolság: a KSZE-csapat ezt a három debreceni figurát „őskövületnek”, debreceni ’paraszt’-nak tartotta. Ellenük uszította Oláh Szabolcsot, aki állítólag pont úgy szidta debreceni tanítványai körében a három „őskövületet”, mint a mestere a pestiek krében Kenyerest.

Aztán a debreceni „parasztok” valamitől begazoltak. A szövetség negyedik tagja, Imre László elkezdte Kulcsár Szabót idézgetni, sőt, benyaló kritikát írt Hanságiról! Márkus Béla szegedi bizottsági tagsága a Mészáros-védésen pedig még ennél is mélyebbre süllyedést jelez: nemcsak felvette a nem rá szabott Kulcsár-Szabó inget (ld. mottó), hanem még be is állt katonának. A félelem légköre, úgy látszik, a cívisvárost is elárasztotta. Inkább átállnak ők is a győztes (vagy vidéki perspektívából annak látszó) oldalra, nehogy kimaradjanak az akkreditáció-és pénzosztogatásból.

Igazuk van a recenzenseknek: Kulcsár Szabó Ernő terrorizálja a kollégáit, és felhasználja ilyen-olyan ügyeire a lekötelezettjeit. Mi ez, ha nem hivatali hatalommal való visszaélés?

Kategória: Kulcsár-Szabó Ágnes, Mészáros Márton, Szeged University | Címke:: a Szegedi Egyetem hamis adatfeltöltései az országos doktori adatbázisba, a Szegedi Egyetem identitáshamisítása Mészáros-ügyben, a Szegedi Egyetem szabálytalan doktoráltatása, Ötvös Péter és Márkus Béla bizottsági tagok, Balázs Mihály elnök, Benczik Vilmos opponens, Kulcsár-Szabó-katonák, Oláh Szabolcs opponens | Szerkesztés | 94 Hozzászólások »

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen