Donnerstag, 27. Januar 2011

PhD-Verleihung an der Szegediner Universitaet (Doktori avatás Szegeden)

Graduation at the Szeged University (Doktori avatás Szegeden)

Szerző jhnnsclvn @ január 19, 2011

Szerző: Szegedi Kolléga

A Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központjának Kongresszusi Termében 2011. január 13-án felavatták a doktorokat. Mészáros se Mártonként, se Istvánként nem kapott doktori oklevelet, legalábbis nem a nyilvános avatás alkalmából. Híresztelések keringenek arról, hogy titokban mégis megkapta, de nem Márton, hanem István néven, ezek a hírek azonban ellenőrizhetetlenek.

Szegeden jelenleg belső vizsgálat folyik, hogy kerülhetett egyáltalán sor az eljárásra bocsátásra, hiszen bukott dolgozattal Szegeden egyáltalán nem lehet ismételni. A Mészáros-ügy óta a BTK vezetése is óvatosabb, és vizsgálják a jelöltek eljárásra bocsáthatóságát. Legutóbb két jelöltet is elutasítottak. (Mészáros tavaly ilyenkor a Kari Irodalomtudományi Doktori Iskolában úgy ment át, mint kés a vajban.)

A Mészáros-ügyet még nem zárták le, keresik a kiskaput, hogy lehetne a törvényt kicselezni. Hansági Ágnes természetesen mindent bevetett, a fenyegetéstől és zsarolástól kezdve az ígéretekig és a krokodilkönnyekig. Ez az engagement azonban inkább ártott Mészárosnak, mint használt, mert az erőszakos hölgy őrült szenvedélye inkább viszolygást ébresztett itt, semmint rokonszenvet. Az Egyetemi Doktori Tanács, és különösen annak jogász tagjait ez – egyelőre legalábbis úgy tűnik – nem hatotta meg: nem járultak hozzá olyan törvénysértéshez, amely a Büntető Törvénykönyv több paragrafusába ütközik. Mondják, hogy különösen Mészáros előélete verte ki a biztosítékot a Tanácsnál, ti. hogy itt egy notórius csalóról és okirathamisítóról, lényegében egy visszaeső bűnözőről van szó, akit ellenőrző- és bizonyítványhamisítások miatt már a gimnáziumokból is többször kicsaptak illetve megbuktattak. Szeged nem szorul rá az emberi és szakmai selejtekre.

Állítólag egy fax is érkezett, amely azt bizonyítja, hogy az ún. disszertáció egyetlen értelmes fejezete, a Korner Veronika által írt 20 oldal, a jelölt saját kérvénye értelmében nem tekinthető a disszertáció részének. A védés előtt ugyanis Mészáros hirtelen témát váltott, melyben kifejezetten azt nyilatkozta, hogy nem az 1930-as évekről akar értekezni, hanem Luther koráról, ez a fejezet pedig, amelynek Lutherhez semmi köze, csak véletlenül került bele a bekötött disszertációba. Ha a dolgozatot – a törvényt ignorálva – Szegeden mégis értékelik, akkor azt csakis enélkül a rész nélkül tehetik. Ez a fejezet állítólag azért is problematikus, mert Mészáros és Korner saját kézírása szerint sem Hansági volt ennek a témavezetője, ez még jóval korábban keletkezett, mint ahogy Hansági neve témavezetőként egyáltalán felmerült. Egyelőre úgy tűnik, hogy Mészárossal túl sok a probléma, annyira, hogy már érezhetően Pálnak is kezd kellemetlen lenni a támogatása.

Egyelőre ennyit sikerült kideríteni a Mészáros-ügy szegedi állásáról, bár nagyon titkolóznak, és valóságos hajtóvadászatot indítottak a Ravasz lászló Baráti Kör szegedi tagjainak a felkutatására.

Ami bizonyos, hogy csakis az alábbi jelöltek vehették át az elmúlt csütörtökön ünnepélyes keretek között a doktori oklevelet:

Bakonyi Veronika
Bocsor Péter
Csõsz László
Dávid Péter
Dorner Helga
Dr. Gévayné Janurik Márta
Huba Márk
Karácsonyi Zsolt
Kasik László
Kelemen Rita Judit
Kiss Zsuzsa Eszter
Nóbik Attila
Keresztes Csilla
Suszczyñska Malgorzata
Szombathelyiné dr. Nyitrai Ágnes Anikó
Tamás Dénes
Tóth Zsófia
Török Erzsébet Zsuzsánna

Posted in HungarianCalvinistUniversity, Szeged University | Tagged: Mészáros Márton szabálytalan PhD-ja | Szerkesztés | 18 Hozzászólások »

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen