Samstag, 15. Januar 2011

WikiLeaks: Szeged

Itt keress bennünket:

http://jhnnsclvn.wordpress.com

(Újabb cenzúra! A jhnnsclvn.wordpress.com blogot letiltották a magyarországi keresőgépekből, ezért csak közvetlenül érhető el a fenti linken.)

WikiLeaks: Szeged

Szerző jhnnsclvn @ január 6, 2011

Többen észrevették az újabb név- és identitásváltást a www.doktori.hu honlapján – Mészáros “István” visszavedlett Mészáros Mártonná: http://www.doktori.hu/index.php?menuid=122.

Szerző: Szegedi Kolléga

A Szegedi Tudományegyetem rektora ma megkeresést kapott a Szegedi Nyomozó Ügyészségtől. Tekintettel Balla Péter KRE rektorhelyettes “üzleti titká”-ra, ennek a levélnek csak a kivonatát közöljük, mert az eredeti publikálása súlyos veszélybe sodorná a kiszivárogtató kollégát.

“Mészáros Márton, a Károli Református egyetem tanársegédje ellen büntetőeljárás folyik a Budapesti Rendőrfőkapitányságon, mert 2009. márciusában jogtalan társadalmi és gazdasági előnyre kívánt szert tenni a Károli Református Egyetem Doktori Szabályzatának meg nem felelő értekezés benyújtásával: az értekezés terjedelme az előírt minimális terjedelemnek csak 50%-a volt, és annak jelentős részét nem ő, hanem bevallottan egy másik személy írta. A fokozatot a Magyar Akkreditációs Bizottság ezért tőle 2009/7/XIII/200 sz. Határozatával visszavonta.

Mészáros Márton az ellene folyó büntetőeljárás alatt ugyanazt a szöveget némileg bővítve, ugyanazon a címen („Protestantizmus és medialitás”) 4 hónappal az elutasítás után, 2010. februárjában, újra benyújtotta, ezúttal a Szegedi Tudományegyetemen. Az ilyenfajta „ismétlés” törvényileg tilos:

„33/2007. (III. 7.) Kormányrendelet 10. §.
(2) A doktori értekezést a kérelem benyújtásával egy időben vagy a kérelem elfogadását követő két éven belül kell benyújtani. A doktori értekezés benyújtásakor a doktorjelölt írásban nyilatkozik arról, hogy értekezését korábban más intézményben nem nyújtotta be és azt nem utasították el.
(8) Két elutasító bírálat vagy sikertelen védés esetén új eljárás leghamarabb két év elteltével,
ugyanazon doktori témában legfeljebb egy alkalommal kezdeményezhető.”

A 2009. március 26-án ténylegesen lefolytatott eljárást a Károli Gáspár Református Egyetem úgy tüntette fel, mintha elmaradt volna, vagy a jövőben elmaradna, holott az eljárást lefolytatták, a fokozatot odaítélték, majd csalás miatt visszavonták. Ezzel a KRE közokirathamisítást követett el.”

Az újabb csalásról Mészáros Mártonon kívül tudnia kellett Hansági (Kulcsár-Szabó) Ágnes témavezetőnek.

A kérdés, amelyet a Szegedi Ügyészség a Szegedi Tudományegyetemhez intéz, hogy az egyetem vezetőinek, illetékeseinek tudomása volt-e Mészáros Márton tavalyi sikertelen fokozatszerzési eljárásáról ugyanebben a témában. Mert ha igen, a SZTE is bűnrészes.

Posted in HungarianCalvinistUniversity, Szeged University | Tagged: Balázs Mihály és a többiek:, Fried István, Károli Egyetem újabb okirathamisítása, Klukovits Lajos, Mészáros Márton és Hansági Ánes újabb csalása, Pál József, Szegedi Ügyészség, Szegedi Egyetem

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen