Samstag, 15. Januar 2011

Bericht über die Jura Fakultaet der Károli Universitaet (Helyzetjelentés a Károli Jogi Karáról 2011)

Itt keress bennünket:

http://jhnnsclvn.wordpress.com

(Újabb cenzúra! A jhnnsclvn.wordpress.com blogot letiltották a magyarországi keresőgépekből, ezért csak közvetlenül érhető el a fenti linken.)


Status-Report on the Law Faculty 2011 (Helyzetjelentés a Károli Jogi Karáról 2011)

Szerző jhnnsclvn @ január 13, 2011
Psychodoom(okos) mondta

január 9, 2011 at 10:14 de.

Így, túl a 2010-es esztendőn gondoltam summázom ezen év történéseit.
2010. év a Károli jogi karának legfeketébb éve volt megalakulása óta. Nézzünk pár száraz tényt:

1. Megkezdte dékáni tevékenykedését egy pszichiátriai kezelés alatt álló személy, ki elüldözte a karalapító Tóth Károly professzort, az MTA tag Vörös Imre professzort, és több, évek óta tanító tanárt.

2. Megszűnt a doktori iskola, többek között az elüldözött Vörös Imre professzor távozása miatt.

3. Dékán asszony elhelyezte tanulmányi vezetőnek Csány Katalint, majd június elején visszamenőlegesen és visszadátumozva leigazolta az egyébként levelezős hallgató, Csány tandíjmentességét (magánokirat-hamisítás, csalás)

4. Dékán asszony úgy úszhatja meg a büntetőeljárást, hogy elhagyja a kart. (………. a próbálkozásokat kimoderáltuk, elvégre nem akarjuk akadályozni ex-dékánasszonyt további karrierjében – a szerk.)

5. Dékán asszony lemondása után kineveztette magát megbízott dékánnak a rektori hivatal két Kovácsa. Azaz a magyar felsőoktatásban példátlan módon jelenleg is két megbízott dékán regnál. Szintén példátlan, hogy egyiknek sincs tudományos fokozata, sőt ismertsége. Kovács Barnabás ezerrel gyúr a PhD-ra, megszerzése után azonnal kiírják (rá) a pályázatot. Megjegyzendő, hogy teljesen törvénytelen a párhuzamos dékánság, ilyen formát az Ftv. nem ismer. (Úgy vélem, a két Kovács sem ismer ilyet, hogy Ftv.)

6. Kovács Barnabás tucatnyi lekötelezettjét, haverját helyezte el – természetesen pályázat nélkül – a karon tanári és igazgatási munkakörbe. A tanárokból egyetemi docenseket varázsolt fél pillanat alatt, felsőoktatási tapasztalata egyiknek sincs, a hallgatók elképesztően primitív órákat szenvednek el tőlük. De mondandó hiányában kínlódtak a “tanárok” is.

7. Büntetőeljárás indult egy közismert adjunktus ellen, mivel 100-200.000. Ft-ért árulta a vizsgákat. Tudja ezt Kovács dékán is, fura módon mégsem rúgta ki a kar szerte tudott korrupciós ügy szereplőjét.

8. Az általános vélemény szerint az alig 12 éve alapított kar a lassú, de teljes megszűnés felé halad.

9. A Kovács-duó dékánsága a Kar történetének mélypontja. Még a Kovács Barnabás által idehozott oktatók is úgy gondolják, hogy Kovács Barnabás alkalmatlan a dékánságra, és még ők is a kar gyors megszűnésével számolnak. Még Kovács Barnabás lekötelezettjei is élesen bírálják Kovács Barnabást, persze csak suttogva és csak a háta mögött.

A fent említettekből több dolog következik, de egy tisztán és biztosan: hogy a Károlin röhög a hazai jogász társadalom. S ezzel nem csak az ott oktató tanárokat bélyegzik meg, szerencsétlen hallgatók diplomáik megszerzése utáni elhelyezkedését is megnehezítik.

Posted in HungarianCalvinistUniversity | Tagged: Domokos Andrea, Károli Jogi Karának agóniája, Kovács Barnabás, Kovács Zsolt Csaba

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen