Mittwoch, 6. Juli 2011

Breaking News

Breaking News

Szerző jhnnsclvn @ április 5, 2011

Szerző: Historiker

Balla Péter megalapította Szakály Sándor nevében a Történettudományi Doktori Iskolát. Ez az alakulat, amit csak ők neveznek doktori iskolának, a MAB még nem, a világ röheje. Olyan dilettáns, mint Balla Péter és Sepsi Enikő együttvéve. Kb. így képzelnek ők el egy egyetemet. Mindenesetre beregisztrálták, számot is kapott (a güzü kis hivatalnok Ballának nyilván ez a lényeg: 209-es!). Összeszedtek 9 barmot, akik közül 4 túlkoros, 6 törzstag mellett pedig nincs feltüntetve védett doktorandusz, ami alapvető követelmény! Kun Miklós pl., aki öreg is (66. évét tapossa, míg új doktori iskola alapításánál 65 év a felső korhatár), meg kezdő is az oktatásban (nincs feltüntetve a nevénél egyetlen védett doktorandusz sem), mindkét kategóriába beletartozik. Mellesleg csoda lenne, ha lenne doktorandusza, amikor tanítványa sincs. Kun Miklóst ugyanis még senki sem látta tanítani a Károlin. 8 éve szerepel a Károli fizetési listáján, de órát még nem tartott. Évente egyszer felveszi a talárját, és elmegy benne az évnyitóra. Ezzel évi 3-4 milliót markol fel nettó, 8 kerek éve. Popély tanár úr is mindkét nyeretlen tartomány tagja, míg Belényit csak egy év választja el a korhatártól: mire akkreditálnák (ha ez a röhejes alakulat akkreditálható lenne), már be is tölti. Gergely András pedig már be sem merte írni a korát, meg semmilyen adatát sem. Talán szégyelli, hogy másodszor is részt kelle vennie ekkora blamázsban. A hozzájuk képest még fiatal Csoma Zsigmondot nem használják fel a törzstagok között. Vajon miért? Csak nem azért, mert ebből a tudományból még diplomája sincs? Hidánnal pedig még a témavezetők között sem mertek előrukkolni, pedig Sepsi vele dicsekedett a Kossuth Rádióban károlis toborzó beszédében. Biztosan más a dilettáns hostess megítélése a történészi szakmáról, mint az igazi történészeké. A két fiatalabbnak (relatíve: 50 plusz mínusz), van védett doktorandusza, viszont nincs neve a szakmában. Vagy Kovács jóska talán név? Hermann kétségtelenül hírhedt név a Károlin, szegény történész Hermann Róbert, micsoda priusszal kell itteni szereplését kezdenie!

http://www.doktori.hu/index.php?menuid=189&tip=TT&diID=189

Kíváncsi vagyok, mit szól a történész szakma ehhez a válogatott társasághoz? Vagy Bölcskei megint bepróbálkozik OV-nál? Politikai nyomással akar szakmai kérdést megoldani?

Amúgy vicces a Károli doktori iskoláinak listája:

http://www.doktori.hu/index.php?menuid=109

4-et is felsorolnak, amelyek közül 3 nincs akkreditálva, a negyediknek, a Hittudományinak pedig a csaló Pethő a fő ékessége, akinek a lebukása az égvilágon semmilyen következményekkel nem járt: továbbra is bitorolja a professzori címet, és továbbra is kinyalja Ballát hátulról – talán elölről is -, mert még a dékánhelyettesi pozícióját is megtarthatta:

http://www.kre.hu/htk/index.php/oktatoink?func=fullview&staffid=10000016&search=LOWER%28name%29+LIKE+%27%25%27&previous_field=name&previous_term=&search_status=%25&search_category=%25&sort_field=&sort_order=

Erkölcs, szakma, színvonal – ismeretlen fogalmak a Károlin. Balla Péter szótárából teljesen hiányoznak.

Kategória: Balla Péter, Károli Egyetem BTK, Károli University of the Reformed Church | Címke:: Balla Péter, Kun Miklós, Popély Gyula, Sepsi Enikő, Szakály Sándor | 33 Hozzászólások »

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen