Mittwoch, 6. Juli 2011

Who was Mata Hari? 2. (Ki volt Mata Hari? 2.)

Who was Mata Hari? 2. (Ki volt Mata Hari? 2.)

Szerző anonymanalyst @ április 5, 2011

Szerző: Anonym Analyst

Eleinte hálásak voltunk CsL-nak, azt hittük, nekünk segít. Olyan belső információkhoz jutottunk hozzá, mintha csak Szabó András postaládájába pillantottunk volna bele. CsL valójában ezt tette. Közvetlenül olvasta Szabó András levelezését, és a legérdekesebbeket átküldte a blogra.

CsL nem árulta direktbe az infót, csak e-mailben megkérdezte, érdekelne-e ez és ez a téma. Elég intenzíven leveleztünk, és levelezés közben utalgatott anyagi nehézségeire, pl. hogy csökkent a fizetése, hogy a férjének csak alkalmi munkái vannak, hogy törlesztik a házrészletet, hogy rossz a ház szigetelése és magas a fűtési költség, később arra is, hogy nemsokára hárman lesznek. Ha sokáig nem küldött infót, időhiányra hivatkozott: látszólag túlórázik, de valójában illegális munkát végez, bérbe írja a töri és a magyar irodalmi szakdogákat, de egyre veszélyesebb, mert az új szoftverek kimutatják a plágiumot, ráadásul már nincs annyi új ötlete, így saját magától is kénytelen plagizálni. Mi, persze, ösztönözni akartuk, hogy információszerzésre is jusson ideje, és felajánlottuk, hogy segítünk. Így aztán kialakult a menetrend: infó – honorárium. Ez utóbbit külföldi barátaink finanszírozták, akik nagyon támogatták a blog tényfeltáró munkáját, és ha szükség volt rá, a pénzt sem sajnálták rá…

CsL lelkesen dolgozott nekünk, és mi felültünk neki.

CsL két vagy három számlaszámot is megadott utalás céljából, de hangsúlyozta, hogy egyik sem az övé, még egyeztetni kell a számla tulajdonosával. Ez nem sikerülhetett valami jól, mert egy ilyen számlás utalás után úgy döntött, hogy személyesen veszi át a pénzt. Egyébként is szeretne bennünket megismerni.

Bár a sok hasznos és nagyon insider információkat továbbító CsL megnyerte a bizalmunkat, és az eszünkbe se jutott, hogy fel akar nyomni minket, azért óvatosak voltunk. Többen próbálták már Johannest álneveken írt magánlevelekkel tőrbe csalni, amelyek célja minden alkalommal egy személyes találkozó lett volna… (Kovács Barnabás nyilván hülyének nézte Johannest.) De CsL-ben Johannes is megbízott. CsL ugyanis bizonyított: olyan infókat juttatott el hozzánk, amikhez Szabó Andráson és Petrőczin kívül senki más nem férhetett hozzá: csak ő. Ezek vagy a hétpettyes katicabogártól vagy Szabó András hungarnetes postaládájából származhattak csak.

De a személyes találkozás az említett okokból meghiúsult. CsL azt követően kimentette magát, azt írta, sajnos, az utolsó pillanatban közbejött valami, nem tudott eljönni. Ez gyanús volt, hiszen szerintünk a megbeszélt találkozó idején ott volt a közelben. Mivel nem voltunk biztosak a dolgunkban, még egy próbát tettünk. Ezúttal mi javasoltuk a találkozót, és ezúttal megbizonyosodtunk róla, hogy CsL felnyomott minket: körbe volt véve a terep – terepszínű titkosrendőrökkel. Nem buktattuk le CsL-t, hanem ezúttal mi mentettük ki magunkat. Mivel CsL akkor már előrehaladott terhes volt, tudtuk, hogy amúgy is vége az együttműködésnek, minek rontsuk el a szájízét, megköszöntük a segítségét, és anyai boldogságot kívántunk neki.

Természetesen tudjuk, ki CsL. De ez a része a dolognak tökéletesen érdektelen. CsL önmagában érdektelen. Az a kérdés, miért csinálta és kinek dolgozott. Még mindig nem zárható ki teljes bizonyossággal ugyanis, hogy Fabinynak, az ő cinkosa volt, és neki biztosított tökéletes alibit. Valószínűbb azonban, hogy CsL saját magáról Fabinyra akarta terelni a gyanút.

Nem az első eset volna. CsL nagyon szeret professzorokat bemártani. Egy korábbi professzor áldozata csak Pontilyen blogjából tudta meg véletlenül, hogy CsL őt mivel rágalmazta meg a doktoranduszok előtt, és hogy ő lenne az az aljas személy, akiről az ominózus posztban szó van („Gondolatok az aljasságról”). Bár nagyon valószínű, hogy CsL (akkor még D-KK-ként) akkor sem a saját szakállára cselekedett, hanem Szabó András és Hansági sugalmazták neki, hogy rágalmazza meg ilyen körmönfont módon a professzor asszonyt. Lehet, hogy most is sugalmazta neki valaki (de biztosan nem Szabó és nem Hansági, hiszen a szerzett infók elsősorban kettőjük ellen irányultak, még véletlenül sem volt célpont a másik dékánhelyettes, Bíró Mária, aki D-KK-nak jó barátnője volt): rágalmazza meg és járassa le Fabiny professzort, ne legyen már Fabinynak olyan nagy professzori képe a dékánválasztás előtt. Legalábbis ne merje megpályázni, mert egy besúgónak, akinek már az apja is az volt, nem lenne semmi esélye. Jó, ha időben tudatosul ez benne, és nem próbálja frusztrálni a sokkal alkalmasabb, de alacsonyabb rangúakat (akkor még nemcsak a docens Sepsi volt képben, hanem Koncz Bettyke főiskolai tanár is, akiknek a szöveg szerint kiírták a dékáni pályázatot).

- folytatjuk -

Kategória: Károli Egyetem BTK, Károli University of the Reformed Church | Címke:: Csathó Lilla, Demes-Kőfalusi Krisztina, Fabiny Tibor, Györgyiné Koncz Judit (Bettyke), Sepsi Enikő, Szabó András | 48 Hozzászólások »

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen